четвъртък, 29 юли 2010 г.

Дамян Лудия спипан в Милано с арсенал

Дамян Димов-Лудия от Сеслав
Бившият криминалист в Първо РУ на МВР в Русе - Дамян Димов-Лудия, е задържан от военната полиция в Милано.

От ноември 2008 г. 54-годишният мъж се издирва чрез Интерпол. Русенската районна прокуратура е издала европейска заповед за арест, тъй като Димов има 2 влезли в сила присъди - за незаконно притежание на оръжие и взривове и опит за убийство на шофьор в родното му село Сеслав.


На 31 януари Димов бил забелязан да се качва в БМВ с българска регистрация до сграда в кв. Виа Таормино в Милано. Проследили го и спецчасти щурмували апартамент в сградата, където русенецът се криел с партньора си и други сънародници. Лудия опитал да извади пистолет изпод възглавницата на леглото си, но без резултат. Белезници заключили ръцете му секунди след полицейската атака.

След обиск в багажника на беемвето на Димов е намерен цял оръжеен арсенал, посочва миланският в. "Кориере дела сера". Намерени са няколко ножа, пушка с рязана цев за близка стрелба, боеприпаси за нея, разнообразно оборудване за обири, множество кредитни карти и документи, вероятно от извършени в района кражби, които тепърва следователи в Милано ще изясняват.

Дамян Димов напусна полицията след серия лични драми. След свалянето на униформата той се записва като доброволец в Чечня и се бие на страната на Русия. При една атака обаче попада в плен, от който успява да избяга благодарение на безумната си смелост. При чеченците губи няколко пръста на ръцете си, заради което се лекува в Швейцария, а по-късно се прехвърля в Италия.

4-ти Февруари 2010

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии