събота, 7 май 2011 г.

Плакати в Беловец

С разлепени плакати и флаери "Агенти, доносници и предатели на каузата на ДПС. Те пак ще искат вашия глас. С какви очи?" осъмнало в събота кубратското село Беловец - първото в програмата.

От ДПС веднага заподозряха, че зад акцията стоят поддръжниците на изключения Касим Дал,
още повече че Беловец е родното място на администраторите на групата "Аз подкрепям Касим Дал" в социалната мрежа "Фейсбук" - Метин Мехмедов и Айлин Дахилова-Василева.

От групата не признават участие, но напомнят тезата си, че е необходимо пълно прочистване на ДПС от сътрудници на бившата Държавна сигурност. На страницата им са всички публикации по темата, последвани от коментари като "Може и Атака да е, даааа" и "Няма от какво да се притесняваме, щото всичко показано е истина, а истината е най-добрата защита".

"Хората имаха чувството, че онова, старото ДПС, работило като нелегална организация при комунизма, се беше върнало" - така Мехмедов разказва как в събота Беловец било покрито с плакати и листовки. "Ние решихме да проверим какво се случва... и с изненада открихме, че някой е разпечатал един от колажите, които са качени на стената на групата ни", пише той.

На агитационните материали са ликовете на тринадесет от тидесет и петимата депутати от ДПС начело с лидера Ахмед Доган, поставени зад решетки и с белезници. Под снимките са изписани или агентурните псевдоними, или определения като "представлява само себе си" за Алиосман Имамов, "мишок" по адрес на Йордан Цонев, "госпожа Човешко бедствие" - Емел Етем и "Мухата ХХХ" за Хасан Хаджихасан.

Такива плакати били разпространени и в нощта срещу понеделник във великотърновското градче Килифарево. Това дало повод на споменатия Хаджихасан да подаде жалба в ДАНС и МВР във Велико Търново с искане да се установи къде са печатани плакатите, по чия поръчка и кой ги е разпространил, каза за "Дневник" депутатът.

Той се закани да иска по съдебен път обезщетение за клевета и видя почерка на Дал и неговите поддръжници в акцията.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии