четвъртък, 30 юни 2011 г.

13-годишните момчета от Кубрат станаха вицешампиони

13-годишните момчета от школата на хандбалния специалист Стефан Калинов в Кубрат станаха за втора поредна година вецешампиони на страната във в своята възрастова група. На първенството в Бургас миналата събота и неделя участваха общо 8 отбора, разделени в две групи по 4. Кубратчани спечелиха и трите си срещи: над „Локомотив” – Варна с 20:19, „Раховец” – Г.Оряховица – 23:18 и „Левски” – гр. Левски - 26:10.
В изключително драматичен мач на полуфинала те отстраниха силния отбор на „Спартак“ - Варна с два гола разлика – 19:17.

На финала кубратските момчета се изправиха срещу домакините от „Фрегата“. Пълната с обрати среща завърши с победа за „моряците“ с резултата 29:25. Към вицешампионската титла талантите от Кубрат прибавиха и няколко специални приза, с които влязоха в „златната седмица“ на федерацията. Мирослав Ивов взе наградите за „най-полезен състезател на първенството” и „най-добро ляво крило”, а Идриз Ниязиев – бе „най-добър десен гард“.

Оказа се се и, че и най-малкият участник в първенството е от Кубрат – ненавършилият 11години Виктор Кадиев.

Отборът и треньорът им Стефан Калинов бяха в Бургас с финансовата подкрепа на фирмите „Кубратска гора”, „Стем Агро”, „МИЦ”

Постижението на 13-годишните хандбалисти от Кубрат е поредното доказателство, че традициите на този спорт в града са още живи. Въпреки че тренировките са на открито или във физкултурен салон. Защото по навик политиците обещават на едро или предизборно. Тук мястото да припомним как преди няколко години спортният тогава министър Васил Иванов – Лучано ходи в Кубрат и на пищна церемония направи първа копка на нова многофункионална спортна зала с места за 600 зрители. В знак на благодарност с решение на общинския съвет Лучано получи в дар реплика на Кубратовия меч.

29 Юни 2011

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии