понеделник, 27 юни 2011 г.

Мъж скача от втория етаж на болницата в Разград

Екшън с алкохолик, изпаднал в делириум, се разигра в разградската болница в събота вечерта. 44-годишният Ерхан Т. от исперихското село Голям Поровец скочил от втория етаж на болнично отделение в Разград, като преди това бягал из отделението от въображаеми преследвачи. Сестрите са в стрес, мислели, че той ще им посегне.

Сега мъжът е със счупени ръце и в травматичен шок. Настанен е в интензивното отделение на МБАЛ.

Ерхан постъпил в пневмофтизиатричното отделение на болницата заради хроничен бронхит. Поставен по принуда на сух режим, той изпаднал в необичайното психично състояние. Предизвикал жесток скандал с медицинския персонал. После влязъл в стаята на сестрите, отворил прозореца и скочил.

“Пациентът е в последна фаза на алкохолна болест. Никой няма вина в такава ситуация, медицинският персонал не го е предизвикал с нищо. Сестрите са били под реална заплаха да бъдат наранени”, обясни началникът на “Пулмология и фтизиатрия” д-р Иван Киселов.

“Пациентът дойде в съзнание и обясни, че онези, които са го гонили, го настигали вече. Затова е скочил. Постъпи при нас в травматичен шок. Има фрактури на двете китки. Наблюдаваме го”, разказа началникът на ОАИЛ д-р Георги Кулишев. Ерхан Т. не е бил лекуван от алкохолната зависимост досега. Заболяването му станало ясно, когато постъпил за лечение на бронхита.

По случая е образувано досъдебно производство за телесна повреда, уточниха от полицията в Разград.

Неделя, 26-ти Юни 2011

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии