вторник, 12 юли 2011 г.

Близо 2 хил. селскостопански машини провериха в Разградско

1833 зърнокомбайни, транспортна техника и други селскостопански машини са проверени и допуснати до участие в жътвената кампания в Разградско. Това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).
Проверките са във връзка със засиления контрол от служителите от Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” по спазване на противопожарните разпоредби от страна на всички юридически и физически лица – собственици и ползвателите на горски територии и земеделски зeми, както и лицата пребиваващи или извършващи дейности в близост да тях, уточняват от ОД на МВР-Разград.

До момента са изпратени 91 уведомителни писма до фирми и организации, имащи отношение към кампанията и са връчени 45 разпоредителни документа. За констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделските земи са съставени 4 акта за административни нарушения, допълват от полицията.
Кампанията по прибиране на реколтата от житни култури в област Разград е в ход и вече са регистрирани първите пожари, съобщават още от ОД на МВР. На 21 юни в землището на кубратското село Мъдрево, заради детска игра с огън са изгорели 0,5 дка ечемик. Вчера пък в землището на исперихското село Духовец са унищожени 22 дка пшеница. Причината за последния пожар се разследва от полицията в Исперих.
За сравнение през миналогодишната жътвена кампания в областта възникнаха общо 7 пожара с материални загуби, от които 4 в масиви с житни култури и 3 пожара в земеделска техника. В стърнищата пожарите бяха 3. Загубите са 190 дка посеви и земеделска техника.
ТОП НОВИНИ.БГ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии