сряда, 6 юли 2011 г.

Фрaнцузин купува отбора на Мъдрево

Французи са на път да си купят наш футболен клуб. Не става обаче въпрос за някой от родните грандове, а за колоритното тимче от кубратското село Мъдрево - Скрита сила, известно и с междузвездното си прозвище Невидима заплаха.
В момента се водят преговори между пратеник на френска компания и досегашния собственик на отбора Майрам Апти-Марчо.Последният е готов да прехвърли акциите си на кандидатите, тъй като желае в Мъдрево да гледат футбол и през новия сезон в Североизточната В група.
През миналата седмица ръководството на Скрита сила представи писмо в Зоналния съвет на БФС във Варна, че клубът отказва участие, с намерение да наблегне на детско-юношеската школа. След телефонно обаждане от Париж нещата около отбора от Лудогорието обаче коренно се променили.
От Мъдрево разказаха как се е стигнало до интереса на французите. Близо 60 човека от кубратското село работят от години във Франция в мощна тамошна фирма. Гастарбайтерите провели разговор с шефа си и му разказали за Скрита сила и финансовата криза, налегнала клуба. Още него ден френският бос проводил своя свита в Мъдрево, за да стартира преговорите за закупуването на клуба. Баровецът обещал бюджет, за какъвто много отбори и от А група можели само да мечтаят. Скрита сила щял да стане поне като Големия брат Лудогорец от Разград.
„Аркадашите да дойдат и да ни помогнат, че да станем брат'чеди с Париж“, надигат люти ракии на площада в Мъдрево, което до 1942 година носи името Месим махаллеси. То е второто по големина село в България, в което живеят само алевии, етнос, изповядващ неортодоксален ислям. От Мъдрево е депутатът от ДПС Рамадан Аталай.
Името Скрита сила има също твърде интересна история: произлиза от прякора на Абедин Хюсеинов - един от легендарните български борци, ненадминат майстор в стила мазни борби, в който състезателите се обливат обилно с олио. Той бил жилав и хърбав пехливанин, подценяван от съперниците си, които след пораженията си от него го нарекли Скрита сила.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии