четвъртък, 22 септември 2011 г.

20 - годишен от Русенско притежава 712 автомобила

Двадесетгодишен младеж от русенско село има регистрирани на свое име 712 автомобила.
Само да не вземе някой да си помисли, че юнакът е много богат и кара всичките тези коли. Всъщност той само по документи е техен собственик и да регистрира коли на свое име, е негова професия. В далаверата са замесени и румънци, които карат возилата с пълномощно в родината си и не плащат там данъци и акцизи за тях.


В пограничните ни райони с Румъния наричат професията на 20-годишния младеж регистратор. Тя дава препитание на десетки наши сънародници, които са съгласни срещу заплащане да участват в далаверата, макар че тя крие и рискове, ако румънецът реши да не си плаща. Зад балъците обаче стоят големите играчи, които организират мрежата и прибират тлъстата печалба. И всичко това става в съгласие с европейските директиви, съгласно които в границите на Евросъюза трябва да има свободно движение на хора, стоки и капитали.

Как обаче тези директиви се погрижиха за българските застрахователи, които ежегодно губят милиони левове за погасяване на щети, които не са причинени от наши сънародници? Кой ще защити парите ни, които ние даваме за застраховки, а те изтичат свободно към северната ни съседка?

В крайна сметка застрахователите сами се съюзиха, за да търсят решение на проблема с професията регистратор.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии