неделя, 16 октомври 2011 г.

Хванаха телефонни измамници от Ветово

ало измамници
Разбиха група на телефонни измамници в Ветово

Във Ветово, област Русе, са задържани трима автори на поредица телефонни измами
(и тримата са от Ветово), извършени в страната. 


Във Ветово, област Русе са задържани трима автори на поредица телефонни измами, извършени в страната. Те са И.И. на 18 години, криминално проявен за кражби и измами, В.Ц.-Джохоя на 25 години, криминално проявен
по чл. 325 (хулиганство), чл. 152 (изнасилване), чл. 209 (измама) и чл. 150 (блудство); осъждан за престъпление по чл. 150 от НК, и Т.Д. Томито на 39 години, и той криминално проявен и осъждан за престъпления по чл. 206 (обсебване), 209-211 (измами) и чл. 302 (подкуп) от НК. И.

В хода на процесуалните действия до момента във Ветово са намерени 14 мобилни телефона и множество SIM – карти, сред тях - и ползвани при измамите. Иззети са откритите газов пистолет, златен накит и картодържатели

Ходът на разследването до момента сочи, че има данни за съпричастност на групата към 14 извършени телефонни измами, от които са придобили около 50 хиляди лева.

Измамниците действали по позната схема - звънят на случайно избрани телефонни номера и под предтекст за пострадал роднина (обикновено със счупен крак), нуждаещ се спешно от хирургическа интервенция, или че роднина е участвал в пътнотранспортно произшествие с пострадало дете, искат и присвояват от потърпевшите различни суми. Те изпращали на адреса на жертвата т.нар. “муле”, което прибира от тях договорените пари или ценности. Четиримата са задържани за срок до 24 часа в поделения на МВР. Работата по случая продължава.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии