понеделник, 19 декември 2011 г.

Пожар - горя блок в Русе

 Среднощен пожар в Русе уплаши 24 семейства в бл.10 в жк "Дружба 3".

24-те семейства от блока са се разминали само със силна уплаха и материални щети след пожара, който пламнал в петък около 23.00 часа, съобщава БГНЕС.

Огънят е тръгнал от сушилнята между третия и четвъртия етаж и бързо тръгнал нагоре по етажите. В помещението са се съхранявали дърва, а тъй като и в другите сушилни също е имало лесно запалим материал, пламъците се разраснали.

Домоуправителката на блока разказа, че със съседите са започнали да гасят пожара с кофи вода, но когато водата е спряла в целия вход, са се обадили на тел. 112

В потушаването на огъня са се включили екипи на двете районни противопожарни служби. На мястото са пристигнали четири пожарни и един авариен автомобил на групата за спасителни дейности. Основният проблем, с който са се сблъскали огнеборците, е бил гъстият дим, обясни началникът на "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Димитър Павлов.

Пожарникарите са извели голяма част от уплашените хора от апартаментите по горните етажи, за да не се задушат. Самите жилища не са пострадали от пламъците.

По време на гасенето се е наложило двама от пожарникарите да бъдат откарани от екип на "Спешна помощ" в болницата заради обгазяване от дима. Единият от пострадалите е оперативният дежурен, който е командвал операцията, а другият е редови пожарникар. Двамата се възстановяват, но ще са под лекарско наблюдение до понеделник, когато се очаква да бъдат изписани.

Сутринта във входа е била направена проверка на електрическата инсталация от екип на Е.ОН., за да бъде пуснат отново токът, който е бил спрян с идването на пожарната.

След потушаването на пожара домоуправителката е слязла с полицай в мазето, където се намира спирателният кран за водата. Оказало се, че някой го е затворил и затова водата е спряла. Не е ясно кой и с каква цел го е направил и то по време на гасенето на огъня. Това навежда живущите от блока на мисълта, че пожарът може и да е умишлено предизвикан.

Причините за пожара все още се изясняват, образувано е досъдебно производство.

източник dnesplus.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии