четвъртък, 5 януари 2012 г.

Керим Караали получи втора условна присъда

Втора условна присъда за оранжерията с марихуана, открита през лятото в село Острово.
Съдебното решение отново бе постановено след споразумение между подсъдимия и държавното обвинение. 


Първата санкция бе за 56-годишния Керим Караали, известен още като Крал Керим или „мъжката секретарка на Доган", в чиито дом бе открита дрогата.

В края на миналата година, след като се призна за виновен, Керим Караали получи наказание 1 година лишаване от свобода със срок на отлагане от 4 години.


Наказанието за съучастника му - мъж от Попово с инициали А.М.Х. - е подобно - 1 година условно с 3 години срок на отлагане. Двамата си поделят съдебните разноски, които са общо 75 лв. От съдебното решение, публикувано на сайта на Окръжен съд-Разград, става ясно, че съучастникът на Караали работи като управител на магазин за дрехи втора употреба.

Делото срещу двамата бе за засаждане и отглеждане на 11 стръка растения от типа на конопа с нетно тегло на отделената от тях листна маса 494 гр. марихуана на стойност 2964 лв., самите растения са с тегло 967 гр. и стойност 5802 лв. Първоначално в дома на Караали бяха открити по-голямо количество растения, част от тях обаче били с ниско съдържание на наркотично вещество и затова не са включени в обвинението.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии