петък, 13 януари 2012 г.

Половината от Разградско ползва интернет

Почти половината от Разградско
са със интернет.

В област Разград 42,2 на сто от домакинствата ползват интернет, което представлява ръст с 14,3 пункта в сравнение с предходната година. Това показват резултатите от проучване на Териториалното
статистическо бюро, цитирано от БТА.

Данните нареждат областта на девето място в България по този показател. Широколентова интернет-връзка в региона използват 40,8 на сто, което спрямо 2010 год. е увеличение с 22,4 на сто.

С 1,2 на сто се увеличава и делът на хората в областта, които пазаруват онлайн. При средно за страната 6,7 на сто, 5,2 % от жителите на Лудогорието са закупили стоки или услуги онлайн.

Статистиците отчитат трайна тенденция за нарастване на ползването на световната мрежа от хора на възраст между 16 и 74 год. С 10,2 % са се увеличили потребителите, които са в глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. По този показател Разград е сред трите области в страната, в които се отчита най-голямо увеличение. Другите две са Сливен и Перник.

Делът на хората в Разградско, които са използвали онлайн административни услуги, нараства с 27,2 пункта и достига 41,1 на сто.

dnevnik.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии