вторник, 31 януари 2012 г.

Делото срещу Гюнай Хюсмен е отложено отново

Състав на Разградския окръжен съд за пореден път отложи делото срещу управителя на исперихското дружество „Караджа Фаг” ООД и председател на Общинския съвет в Исперих Гюнай Хюсмен.

Той е подсъдим по дело за предоставяне на неверни данни с цел получаване на евросубсидии.

В съдебната зала вещото лице от Търговище представи назначената графологична експертиза, целяща да докаже дали подписите под заявлението и таблиците за ползване на земеделски земи са на Хюсмен.
Съдът обаче отхвърли и втората експертиза като необоснована и назначи нова експертиза по делото.

Според съда експертът от Търговище, както и графологът от Разград, не са ползвали за сравнителен материал подписите на Хюсмен, които съдът е посочил в задачата за тях. Съдът назначи нов експерт, като посочи изрично кои подписи на Гюнай Хюсмен да се ползват като сравнителен материал. Това е трета поредна експертиза, която ще установява авторството на подписите под заявлението за подпомагане и таблиците към него.

Повдигнатото срещу Хюсмен обвинение е по чл. 248 “а“ от Наказателния кодекс за това, че е декларирал неверни данни, за да получи средства от фондове на Европейския съюз или предоставени от ЕС на българската държава. Нарушението е извършено от Хюсмен в качеството му на управител и съдружник в „Караджа Фаг“ ООД.

Според обвинението Гюнай Хюсмен два пъти е декларирал пред Разплащателната агенция на ДФ „Земеделие“ сведения за ползване, обработване и засяване на 4,57 хектара земи в поповското село Заветно.

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 февруари.

ТОП НОВИНИ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии