сряда, 11 януари 2012 г.

Задържаха варненци, обрали магазин в Исперих

Организирана престъпна група, извършила през август миналата година обир на 1.8 кг. златни накити и 1 500 лв. от бижутериен магазин в гр. Исперих, е разбита при спецакция на служители на Главна дирекция “Криминална полиция” и полицаите от Областна дирекция на МВР – Разград и Областна дирекция на МВР – Варна.
Това съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство.
Оттам допълват, че престъпната група, специализирала се в извършването на взломни кражби и касови обири, е действала на територията на цялата страна.
При операцията са задържани варненците А. Ж. (31 г.) по прякор Дебелия, К. И. (35 г.) и Я. В. - Маймунката (26 г.). И тримата са криминално проявени за кражби, обсебване и хулиганство. Освен обира в бижутерийния магазин, според разследващите, групата е съпричастна и към извършената в първия ден на януари кражба на 350 гр. златни накити, близо 300 гр. сребърни накити, лаптоп и сумата от близо 4 400 лева от частен дом в провадийското село Цонево.
В рамките на операцията е установено, че задигнатото било пласирано предимно в заложни къщи в София и Варна. При претърсване на жилищата на задържаните криминалистите открили част от откраднатите сребърни и златни накити. Освен това били намерени и иззети инструменти за взломяване, 7 мобилни телефони, 6 SIM-карти, картодържатели, документи и заложни билети за залагани вещи.
По предварителни данни на разследващите групата е съпричастна и към множество други кражби на територията на страната. На А.Ж. и на К.И. им е наложена мярка “задържане под стража” за срок от 72 часа, а Я.В. е задържан за 24 часа.
Работата по документиране и разследване на дейността на групата продължава.


ТОП НОВИНИ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии