петък, 9 март 2012 г.

Оранжерия за марихуана в Исперих

Наркотици в Исперих
След арестуването на Неждет Хюсеин от Исперих в дома на който бяха открити наркотични вещества, разследването се разрасна и се стигна до нови арести.

Полицията откри оранжерия за отглеждане на канабис в жилището на Кадир К.

Още наркотици откриха полицаи в Исперих, след трите досъдебни производства, образувани от вторник насам.
При извършване на обиск в дома на 24-годишния Кадир К., който бе задържан вчера, е открита оранжерия за отглеждане на марихуана. Мъжът бил обособил помещение в мазето на дома си и опитал да замаскира входа му. Стаята била приспособена за отглеждане на дрогата с изградени системи за вентилация, отопление и осветление. При претърсването са иззети 25 саксии с канабис и торбичка с листна маса, приготвена за сушене.

Криминално проявеният и осъждан Кадир е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 47-годишният му баща, който вчера също бе задържан, но за притежание на дрога, днес е пуснат от ареста. Пред полицаите той твърдял, че не е подозирал за оранжерията в дома си.

Разследващият екип продължава работа по документирането на случая.

Вчера в Исперих бе арестуван и 23-годишен младеж, както и бащата на собственика на оранжерията, във вторник пък бе задържан 42-годишния Неждет Хюсеин. Неговата постоянна мярка задържане под стража днес бе потвърдена от Окръжен съд-Разград. У него бяха открити 3,6 грама марихуана и 7 хапчета метаамфетамини, в асансьора над апартамента му в Шумен обаче още 70 таблетки амфетамин, 41,5 грама суха растителна маса, която при теста реагира на марихуана и 9,5 грама прахообразно бяло вещество, което реагира на амфетамин. Пред съда адвокатът му отрече дрогата в асансьора да е собственост на подзащитния му, останалите наркотици били за лична употреба.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии