сряда, 16 май 2012 г.

Блок в Разград е на път да се срути


блок се разцепва в Разград
Жилищен блок в Разград се разцепва. След поредицата от пукнати сгради в Русе, същото е на път да се стане и в Разград. Ако не се вземат необходимите мерки бедствените опасности могат да обхванат цялата страна.

Блок „Аврора 2" в Разград е на път да се разцепи заради водосбора, който се събира около него и подкопава основите му.
Сградата е на повече от 25 години, в избените помещения възрастен човек може да пъхне ръката си почти до рамото, блокът започва да се отлепя и от съседната сграда.

Последната капка, която прелива чашата на търпението на живеещите в блок „Аврора 2" в Разград, е реализацията на европроект, който цели благоустрояване на седем крайни квартала. По инициативата в района са изградени детски площадки, поставени са пейки, около всички блокове са поставени нови плочки, без един - „Аврора 2". До блока стигат два тротоара и свършват непосредствено преди сградата. Така точно пред блока остава стар напукан бетон, дълбока шахта и ръбести бордюри - разказват Георги Георгиев и Калин Костадинов.

..Техническият на обекта питах тротоарът до къде ще е, той няма завършен вид, а това е подход към блок с двата входа.

Малки деца колички, в ръба ако се ударят, какво може да стане..

.... Пътеката да се направи трябва, защото вторият проблем остава там, отводнителната система от блока се стича пред вратата и през дупките се пълнят мазите.


Така мястото, където пред другите блокове има плочки, остава още по-ниско спрямо останалите сгради в региона и отново се превръща във водосбор, както и досега. Потокът, намалял, когато зад блока издигнали детска площадка, отново се увеличава.

С отводняването голям проблем създава, пълни се с вода навсякъде, отзад в мазите влиза, бетонът е накъртен, уляга се блокът.

Това с улягането на блока, преди да вдигнат градинките от другата страна всичката вода от високите улици идваше насам и дефакто тогава почна проблема. Откакто я има градинка не сме имали такива проблеми, но този в момента е, че от блока водите не могат по каналите да минат, стари бетони разкъртени са. говорихме с господата, един път казват ще се направи, цяло лято нищо, и не мога да си обясня защо точно тука не искат да правят, а всъщност най-ниското място е блокът в целия квартал.

Достъпът за детски и инвалидни колички до „Аврора 2" е почти невъзможен. Вече има и инциденти с паднали минувачи.

Има и нещастни случаи, деца паднали има.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии