четвъртък, 17 май 2012 г.

Лили Иванова в Кубрат


Лили Иваноеа в Кубрат
Лили Иванова утре ще бъде в родния град Кубрат.

Близо 40 деца и младежи от страната ще се надпяват в започващия утре в Кубрат национален конкурс "Медни гласчета", съобщиха от общината, която е сред организаторите на събитието. В концертната програма ще се включат примата на българската естрада Лили Иванова и певецът Орлин Павлов.

Конкурсът за млади изпълнители на забавна песен се провежда в рамките на Майските празници на града. Организатори на проявата са общинската администрация и Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий - 1891", с активното съдействие на Лили Иванова и с подкрепата на Министерството на културата.

За участие в конкурса са кандидатствали 62 млади изпълнители от цялата страна, а до втория етап, когато песните ще бъдат изпълнявани на живо, са допуснати 38 млади таланти. В надпреварата за наградите на седмото издание на конкурса ще се включат индивидуални изпълнители и дуети от 13 града от страната на възраст от осем до 20 години, разделени в три възрастови групи. Сред участниците най-много са младите таланти от Свищов, Велико Търново и Варна. Лудогорието се представя с шест изпълнители от областния град и трима от Кубрат.

Носителят на голямата награда, както и спечелилите останалите призове, ще бъдат определени от жури с председател Красимир Гюлмезов. Прослушването на кандидатите ще стане в читалищния салон на 18 май (петък) от 16 часа и на 19 май от 9 часа. В деня на откриването със свои програми ще се представят и групи за модерни танци от Силистра, Шумен и Разград, уточняват организаторите.

В съпътстващата програма на форума отново са предвидени срещи с патрона на конкурса Лили Иванова, с продуцентите и с журито, както и разнообразна културна програма.

Галаконцертът и награждаването на лауреатите ще бъде от 20.00 часа на 19 май. Специално участие в него ще вземе примата на българската естрада, която ще връчи голямата награда на победителя. В концертната програма ще участва и известният певец и актьор и член на журито Орлин Павлов.

В миналогодишното издание на конкурса са участвали близо 70 млади изпълнители от страната и от Румъния. Голямата награда на конкурса, осигурена от Лили Иванова, получи 17-годишният Йордан Марков от Силистра.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии