събота, 16 юни 2012 г.

Ухапани от кърлежи в Разградско


ухапани от кърлежи
Расте броят на ухапаните от кърлежи в Разградско.

Ръст на ухапаните от кърлежи на територията на областта отчитат от Регионалната здравна инспекция в Разград. Специалистите уточняват, че само от началото на този месец помощ са потърсили 80 души. Други 147 са били нападнати от опасното насекомо през май.

Девет души от региона са заболели от лаймска болест от началото на годината, съобщават още от здравната инспекция. Петима от тях са от община Разград, трима от Кубратско и един от община Завет. За още петима души има съмнения за заболяването. През същия период на миналата година болните са били петима. Общата заболяемост от Лаймска борелиоза за областта е на ниво 6,91 на 10 000 души, срещу 3,84 на 10 000 души за периода на предходната година, посочват от РЗИ - Разград.

От началото на годината до момента от кърлежи са ухапани 268 жители на област Разград, информират още от здравната инспекция. През същия период на 2011 година пострадалите са били с 21 по-малко. Ухапани от кърлежи са регистрирани във всички общини на областта, като най-много са пострадалите от Разградска община - 83,96% или 225 души.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии