неделя, 9 септември 2012 г.

Ще раздават хранителни помощи в Разградско

Български червен кръст
Над 9 хил. души в Разградска област ще получат помощ под формата на хранителни продукти от интервенционните запаси на Европейския съюз.

Това съобщи директорът на областната организация на БЧК – Разград д-р Милена Кехайова. Тя посочи, че в областния склад на хуманитарната организация  са  доставени над 114 тона хранителни продукти на обща стойност близо 300 хил. лева.

За разлика от предходните години, през тази продуктите по програмата ще се предоставят само на два транша, като за целта ще бъдат разкрити раздавателни пунктове във всички населени места на областта. В областния град пунктът е в сградата на Областния съвет на БЧК на ул.”Кракра” №14, уточни Кехайова.
Раздаването на пакетите по програмата започва на 10 септември, като първият транш ще продължи до 2 октомври.
През първия транш всеки бенефициент, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 12.140 кг от девет вида хранителни продукти. Социално слабите лица ще получат брашно, ориз, нишесте, макарони, спагети, бисквити, фасул, захар и вафли. През втория транш, който ще се осъществи в периода 24 октомври – 23 ноември, се очаква да се раздават и други продукти.
Право на подпомагане имат хората, получавали енергийни помощи през изминалия отоплителен сезон, майки и осиновителки на деца до една годишна възраст, които са получавали помощи, семейства с еднократна целева помощ за учебната година, лица, които се грижат за хора с увреждания, или които получават еднократна помощ по чл.16.
Списъците са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, а предоставянето на продуктите ще се извършва от щатни служители и доброволци на БЧК в Разград в обособени за целта помещения.
След приключване на програмата, нераздадените продукти ще бъдат предоставени на социалните и психиатрични заведения в цялата страна.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии