неделя, 16 септември 2012 г.

Село Сеслав се обновява


Село Сеслав се обновява
Село Сеслав- общ. Кубрат е едно от най- отдалечените селища от областния център, заобиколени от красиви гори и местности.

Тук се намира и известният резерват „Фазанарията”- развъдник на малки фазани. В селото живеят и се трудят повече от 900- души от различни етноси- българи, турци и роми между тях е създадена една много добра връзка с добри човешки взаимоотношения. Няма омраза, завист, скандали, чувстват се като едно цяло семейство.

За тази благоприятна атмосфера между хората има голям дял кмета - Веселин Йосифов избран за втори мандат с пълно мнозинство, успешно ръководи местната власт, обича хората и те му отвръщат с обич. Инициативен е и работи с амбиция за обновяване на селото и решаване проблемите на хората. Прави всичко възможно според пълномощията и възможностите си да създаде благоустроено, чисто и подредено село. Радостен е и че в трудните моменти има подкрепата на своите трудолюбиви съграждани. Поддържа добри връзки със земеделската кооперация, с фирмите и общинската администрация. Оказва непосредствена помощ за пенсионерите и инвалидите и пълно съдействие за обявяване „Дружество на инвалидите”, поемайки ангажимент за осигуряване на клуб и неговото обзавеждане.

Той помогна и с отоплителни материали за пенсионерите и социално слабите, чрез Норвежки и БЧК проект. Извърши основен ремонт на читалището, училището, детската градина и джамията, извършено е чекалирането на улица „Тича” и „Арда” на която живеят 60 семейства.Създаден е централен парк с детски кът оборудван с люлки, пързалки, сенници и др.

Под егидата на кмета Йосифов за християните в селото се изгради нов църковен храм, построи се и нов трафопост, пред училището и детската градина с жълт цвят са маркирани пешеходни пътеки. В центъра се извършва ремонт на площада, подмяна на старите с нови плочки. При добре оборудвана здравна служба се извършва на професионално ниво обслужването от доктор, медицинска сестра и зъболекар, градските паркове се поддържат в добро състояние.

Сега усилията на кмета Йосифов е с помощта на жителите за запасят реда и да опазват, това което с много труд е създадено. Така че селото да бъде още по- привлекателно за инвеститори и бизнесмени, за разкриване на работни места, връщане и задържане на младите в Сеслав.

Кметството в село Сеслав


Училището и детската градина в село Сеслав

Училището в село Сеслав

Читалището в село Сеслав


gledishta.net

4 коментара:

Анонимен каза...

Сеслав наистина се обнови и хората стават все по-образовани и квалифицирани. Работата е там че както на всякъде, именно тези хора бягат масово в чужбина за пари. Надяваме се че по-голямата част от тях ще се завърнат някой ден за винаги.

Unknown каза...

Blagodarim na kmeta Veselin Yosifov.Naistina toy pomaga na seloto kolkoto moje,restavrira pochti vsichki obshtinski sgradi v Seslav i doprinese za hubavata atmosfera v seloto.Blagodarim mu mnogo.

Unknown каза...

Blagodarim na kmeta Veselin Yosifov.Naistina toy pomaga na seloto kolkoto moje,restavrira pochti vsichki obshtinski sgradi v Seslav i doprinese za hubavata atmosfera v seloto.Blagodarim mu mnogo.

Анонимен каза...

da taka se obnovjava,4e njamam dumi-bojadisaha 1 u4ilishte i 1 kmetstvo,a za bezdomnite ku4eta,ulicite,neobrazovanite hora-nikoi ne govori.v cjaloto selo ima 3 konteinera i to do ob6tinata.cjaloto selo si izhvarlja bokluka v gorata.sekat gorata i mnogo drugi ne6ta,nikoi ne govori.abe hora ja si otvorete o4ite,4e stavate mnogo sme6ni.

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии