събота, 8 декември 2012 г.

Заловиха обирджиите на казина в Русе

Обирджията на казина в Русе си имал помощник, полицията ги залови
Русенската полиция задържа извършителите на 3 въоръжени обира на казина в града, както два опита за грабежи в хранителни магазини. Това са двама мъже на 23 години.

Последното нападение бе извършено снощи в казино на улица „Николаевска”, като двамата са задигнали 500 лв. Серията от нападения с пистолет, който се оказа газов, започна на 12 ноември. Тогава млад мъж насочил оръжие срещу крупие в игрална зала в квартал „Възраждане” и избяга с 300 лв. Седмица по-късно в същия квартал и по същия начин бе ограбена друга игрална зала.
След това, заловените показно на улицата днес, се опитаха да оберат два хранителни магазина. Продавачките обаче и в двата случая оказали съпротива и те се провалиха.

„Градът бе изпаднал в психоза, а хората заговориха за „крадецът с червеното яке”, защото при всики нападения той е бил облечен идентично. Бях разпоредил на всички полицаи, които работят по случая, да отменят предстоящите си планове за почивка, докато не ги заловим” заяви пред Дарик директорът на Областната дирекция на МВР комисар Светослав Първанов. Той допълни, че са събрани достатъчно доказателства за да им бъдат повдигнати обвинения за извършените престъпления. В тях е намерен и газов пистолет, на който в момента се прави експертиза дали е преработен за бойни патрони. От прокуратурата е поискано да им бъде наложена мярка за неотклонение „Задържане од стража” за 72 часа.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии