четвъртък, 10 януари 2013 г.

Тайбе Юсеин отново спортист на Русе

Тайбе Юсеин е спортист на Русе за трета поредна година
Световната вицешампионка по свободна борба и държавна шампионка от клуб „Юнак” Тайбе Юсеин стана спортист на Русе за трета поредна година.

Тя се нареди на челната позиция в организираната от вестник „Утро” и Община Русе анкета с 113 т. Тя получи грамота и парична премия от кмета Пламен Стоилов. На престижното второ място се нареди Мирослав Кирчев от спортен клуб по кану-каяк „Локомотив”. Кирчев е 11 на единичен каяк на Олимпиадата в Лондон и държавен шампион на всички дистанции.
В анкетата той събра 88 точки. Наградата от негово име получи президента на клуба Тодор Бонев. Явор Василев от клуба по стрелба с лък „Джъмбо, който бе 33-ти на олимпийските игри остана на трета позиция. Василев е 8-ми на световното в САЩ, а също така през изминалата година бе 4-ти в турнира на световното Гран При в София и е държавен шампион. Той събра 68 точки. Наставникът на Дунав 8806 Георги Божков логично стана треньор на годината. Неговите възпитанички пък, завоюваха приза „Отбор на годината”. Божков също печели приза за трета поредна година.

Трите златни медала от държавното първенство по корабомоделизъм, и двете сребърни отличия от световното първенство в Риека, бяха достатъчни на Славейко Петров да си осигури победата в категорията „Приложни спортове”. По традиция, за десета поредна година, Българската федерация по борба в лицето на президента й Валентин Йорданов, отличи със статуетки „Спортен Олимп” най-добрия спортист, най-добрия-треньор и най-добрия отбор на Русе за 2012 г. 4. Алексей Рибчев-професионален боксьор и носител на Интерконтиненталната купа на Универсалната боксова организация. 62 точки. 5. Беренике Фалдум от спортен клуб по кану-каяк „Локомотив”. Бронзова медалистка от Световното първенство в Италия. Пета на единичен каяк на Европейско първенство. 62 точки. Наградата и получи президента на клуба Тодор Бонев. 6. Михаел Йорданов от спортен клуб по плуване „Ирис”. С няколко държавни рекорда. Шампион на мини световното първенство за юноши. Победител на първенствата в Испания, Гърция, Македония, Египет. Държавен шампион за юноши, младежи и мъже. 53 точки. 7. Беренике Фалдум и Даниела Недева от спортен клуб по кану-каяк „Локомотив”. 4-ти на Европейското първенство за жени. Държавни шампионки. 43 точки. 8. Ангел Йорданов от Боксов клуб „Русе”. Европейски вицешампион за момчетав Русия. Държавен шампио. Златен медалист от турнир в Румъния. Най-перспективен млад състезател на боксовата ни федерация. 42 точки. 9. На девето място стои капитант на баскетболен отбор Дунав 8806 Зорница Костова. Носител на държавната титла и участник в евротурнирите. Общ сбор от 37 точки 10. Алекс Жеков и Елена Великова-акробатика-клуб „Локомотив. Те завоюваха бронзов медал от Световното първенство за юноши и девойки САЩ. Призьори са от световни турнири. 31 точки. Бяха наградени с грамота и купа от зам.-кмета Иван Григоров.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии