петък, 15 февруари 2013 г.

Европроект в Семерджиево


Дейностите по европроект в Семерджиево стартираха с пълна сила
Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Семерджиево и участници в различни клубове на ДКВТ „ГЮНЕШ“ и читалище ПРОСВЕТА – 1927, всичко 102 деца, вече участват в различни клубове по интереси по проект ДА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ – РАЗЛИЧНИ, НО ЕДИННИ И ТОЛЕРАНТНИ, финансиран от оперативна програма РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ и съфинансиран от ЕСФ.
На семинар: „ДЕЙНОСТИ ПО ПРОЕКТА“, където бяха поканени всички родители на децата – участници от селата Семерджиево, Ястребово, Бъзън и Червена вода , както и обществеността. С презентация, изготвена от Кр. Николова, Меджбуре Ефраимова – ръководител на проекта, пресдтави всички дейности по проекта. Изделия на участниците в клубовете „Ръкоделие“, „Приложни изкуства“, „ Приказен свят“, бяха подредени в изложба, а до тях имаше примерни образци – предвидени за изработка по индивидуалните планове на клубовете. Снимките от фотографската изложба включваха моменти от Стартовата конференция /28.11.2012г./, промяна на вътрешната среда чрез ремонтиране на една от стаите за дейността на клуб „Млад кулинар“, моменти от работата на клубовете по интереси, публичните изяви по проекта.

По- големите «майсторки» по ръкоделие с гордост показаха изплетените шалове, а малките - изработените кутии за подаръци и пана «Зима». След предсавяне на обичаите «Бъдни вечер», «Василица» и «Бабинден», предстои семинар , посветен на Международния ден на майчиния език в Зала 1 от 15.00ч. и концерт от 17.30ч. в Пленарна зала на Община Русе на 21. 02. 2103г. В програмата ще взеват участие клубовете «От бабините ракли», Музикален клуб «Дунавски звуци» с ръководител Кезбан Ремзиева и ученици от Русе и областта, както и фолклорни групи от региона.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии