четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Забележка и писмо – санкциите по случая на детето с чорапа


Забележка за директорка в ЦДГ и писмо до родителите на буйно дете. Това са санкциите по случая с момчето, на което според първоначалната информация учителка пъхнала в устата чорап.

Проверки извършиха две институции – община Исперих и Отдел „Закрила на детето“. И двете оневиниха педагожката Снежана Иванова и установиха, че всъщност шестгодишното дете било буйно и то тормозело връстниците си от 2 години насам.


Заради бездействието на ръководството на ЦДГ“Първи юни“ кметът на община Исперих Бейсим Басри наложи на директорката Цветанка Тодорова забележка по Кодекса на труда. Според него трябвало е с буйното дете да работи психолог, да се сигнализира и Отделът за закрила на детето.

Отделът за закрила на детето пък е изпратил писмо до родителите Мария и Христо Добромирови с указание то да посещава психолог - съобщи шефът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Татяна Костова. Те обаче засега отказвали съдействие. Следващата стъпка по Закона за закрила на детето е изпращане на предписание, ако и него не изпълнят съществува вариант за издаване на заповед от шефа на отдела за принудително посещение на психолог и глоба за родителите от 500 до 1000 лв.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии