четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Русенци отново на протест


Протест в Русе
Над 1000 човека се събраха на протест в Русе. Шествие тръгна в 18 ч. от Градските хали и продължи до площада пред Общината. Още в началото организаторите уточниха, че това е абсолютно и само граждански протест и призоваха партийни представители да не се намесват.

Неформални лидери пък поискаха от хората да няма вандалски прояви. Много млади хора се включиха в протеста, развяваха се български знамена, а група младежи разпъна огромен трибагреник на площада. През цялото време звучаха патриотични песни.
Основните искания на протестиращите в Русе са идентични с тези на хората в останалите градове:свикване на Велико Народно събрание и Нова конституция, по-малък брой депутати и възможност за отзоваването им. На първо място е и искането за промяна в изборния закон и мажоритарни избори. Хората, които ръководят протеста в Русе съобщиха, че до седмица ще се организира национална среща, на която протестиращите ще прецизират исканията си и ще уточнят евентуални общи стачни действия. Чуха се и искания „Оставка” и „Долу кмета”, насочени към русенския градоначалник Пламен Стоилов. Следващият организиран протест в Русе е насрочен за 11 ч. в неделя.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии