четвъртък, 28 март 2013 г.

Бус с 240 000 таблетки наркотик, заловиха на Дунав мост


Русенските митничари заловиха бус, натъпкан 240 000 таблетки, съдържащи наркотик. Общото тегло на хапчетата е 81.7 кг, разпределени в 51 полиетиленови плика, съобщиха от митницата.

Превозното средство с чешка регистрация е проверено на Дунав мост. Шофирал 31-годишен българин, който пътувал сам в 8-местния ван.
По метода “анализ на риска” митническите инспектори насочили буса за щателна митническа проверка. Първоначално автомобилът преминал през мобилния скенер, на който се видяло, че има несвойствено укрит товар в кухините на возилото. Вътре били открити множество светлозелени полиетиленови торби, пълни с таблетки. При направения полеви тест веществото реагирало на амфетамин. В портфейла на шофьора, както и във фабрична кухина на таблото на буса, са намерени още малки количества синтетична дрога на кристали /пико/, която той заявил, че е за лична употреба. Медицинският преглед на водача установил, че той е управлявал автомобила след употреба на наркотик. Оказало се също, че е няма издадена у нас шофьорска книжка.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура-Русе и е образувано наказателно производство за контрабанда на наркотични вещества. Назначени са експертизи, които да установят точния състав на наркотика. Водачът и превозното средство са задържани. Заловеното количество вероятно е трябвало да бъде изтъргувано извън страната - на черния пазар за около 110 хил. евро.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии