четвъртък, 13 юни 2013 г.

Задържаха сериен крадец от Черешово


Задържаха сериен крадец от Черешово
Мъж на 50 годишна възраст е задържан с постановление на Районната прокуратура в Русе за срок от 72 часа по обвинение в извършване на серия от кражби в Черешово.

А. Г. се е възползвал от отсъствието на собствениците на имоти в селото за ден-два или повече, се оказва от справка по случая на Областната дирекция на МВР.



През този месец той се е снабдил с преносим компютър, цифров фотоапарат, сребърни и златни дамски бижута, дрехи и множество хранителни стоки на обща стойност около 2 000 лв. само при един от ударите си. При друг пък, установен през март, се е наложило да проникне в имот след демонтиране на керемиди от покрива му. Това обаче не му е попречило да изнесе от там душ батерия, две смесителни батерии, два спирателни крана и дамско яке на обща стойност около 100 лева.

През април са регистрирани други два случая, за които се счита, че са деяние на 52-годишния А. Г. Чрез взломяване на входна врата и прозорец на къща е извършена кражба на 3 бр. медни съдове с различна вместимост, захранващ кабел с дължина 18 метра. Според тъжителя нанесени са щети на стойност около 100 лева. Другият случай е бил неуспешен, тъй като се съобщава само за направен опит да се отнемат ел. инструменти и други вещи.

Първият удар на крадеца пък датира от 30 декември 2012 година. Точно един ден преди настъпването на новата 2013 година, той се е „обзавел“ с меден казан за варене на ракия, бензинова моторна резачка, ел. дрелка, пробивен трион, виброшлайф, кафе машина и мобилен телефон „Алкател”. За целта А. Г. не се е поколебал да взломи няколко дървени входни врати на частен дом.

topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии