четвъртък, 25 юли 2013 г.

Русенски митничари заловиха 2.5 кг контрабандно злато в ТИР с платове


Златни накити
Два килограма и половина златни накити, контрабандно пътуващи от Турция през България за Западна Европа, заловиха инспектори от Митница Русе. Стоката е била укрита на 8 различни места в турски ТИР, който официално превозвал платове към Германия. 

 Камионът се явил на трасе “изход” на ГКПП-Дунав мост около 16 часа в сряда. Инспекторите го насочили за проверка в митничаското хале на граничния пункт.
Преди проверката водачът С.Х. декларирал, че не пренася валутни ценности и други вещи и предмeти над разрешените за лично ползване лимити. Митничарите проверили шофьорската кабина и се натъкнали първоначално на два пакета, облепени с черно тиксо, които били прикрити в хартиени пликове за документи. Отворили ги в присъствието на шофьора и установили, че съдържат накити от жълт метал. С.Х. признал, че това са изделия от злато, които трябвало да пренесе до Германия.

При последвало допълнително щателно претърсване в присъствието на дознател от Митница Русе са открити още 6 пакета със злато, укрити в различни фабрични кухини и дори в аптечката на превозното средство. Извикан е експрет, който проверил изделията и потвърдил, че става дума за злато, а общото тегло на откритити 8 пакета с накити е 2500 гр. Ценната стока е иззета и по случая е образувано дознание. Стойността на златните накити е приблизително за около 1 млн. лева.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии