понеделник, 25 февруари 2013 г.

Катастрофа край Мартен



Катастрофа край Мартен
Няма тежко пострадали при катастрофата край Мартен тази сутрин.
22 души пострадаха при катастрофа на пътя Русе-Силистра. Инцидентът стана тази сутрин, малко след 7 часа. Автобус превозващ пътници излязъл от пътя за движение и се е блъснал в ограда и портал на стопански двор край град Мартен. Автобусът е превозвал пътници от село Юделник за Русе.

неделя, 24 февруари 2013 г.

Протести и в Исперих и Кубрат


Исперих и Кубрат на протест
Още два общински центъра в Лудогорието освен Разград протестираха днес срещу монополите.

Около 80 човека са се събрали пред паметника на хан Аспарух в Исперих – разказаха присъствали. Те повторили исканията си от митинга в сряда, добавяйки и предложенията на Инициативните комитети от 25 града, приети вчера в Сливен. На площада станало ясно, че 250 ще са хората, които ще се включат колективния иск срещу „Енерго Про”.

петък, 22 февруари 2013 г.

Вкараха в схемата за измами и 13-годишно момче


Сигнал за измама разследват служители на полицията в Сливо поле. Сигналът е подаден от жител на с. Кошарна.

Човекът разказал как на мобилния си телефон е получил текстово съобщение, че е избран да получи награда от магазин «Технополис», която била 500 лв. и плазмен телевизор. За получаването на наградата обаче било необходимо «печелившия» да закупи и продиктува номерата на ваучери за "Глобул".

В крайна сметка мъжът от Кошарна се разделил със сумата от 24 лева за закупени ваучери. По случая е заведено досъдебно производство и е започнало разследване. Вчера са установени извършителите на измамата. Оказало се, че текстовото съобщение е изпратено от малолетно момче на 13 г. от гр. Ветово, а ваучерите са продадени за сумата от 10 лв., от 33-годишния му баща, който вече е два пъти осъждан. Той е възстановил сумата от нанесените с измамата вреди.

dariknews.bg

Спипаха крадците на нафта в Исперих


Крадци на нафта
Четирима криминално проявени мъже от Исперих са задържани за кражбата на ел. проводници, както и за източването на 80 литра дизелово гориво от резервоара на багер – товарач и 180 литра нафта от два товарни автомобила „Ивеко”, собственост на исперихска фирма.

Това са П.П. на 42 години, синът му – Н.П. на 23 години, Р.М. на 32 години и В.А. на 21 години, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград .

Четири пожара за денонощие в Русе и Ветово


Четири пожара за денонощие в Русе и Ветово
Русенските огнеборци са гасили пламнал автомобил тази нощ.

Пожарът е възникнал около 04:18 часа в кола, паркирана на пред жилищен блок на ул. "Чипровци". Пристигналите на място огнеборци са установили, че гори лек автомобил “Опел Астра”, пожарът е ликвидиран до 05:25 часа. Напълно изгоряла е задната дясна част от багажния отсек, задната част на тавана и част от купето. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на ОДМВР Русе. Причините за пожара са в процес на изясняване. Няма пострадали.

четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Русенци отново на протест


Протест в Русе
Над 1000 човека се събраха на протест в Русе. Шествие тръгна в 18 ч. от Градските хали и продължи до площада пред Общината. Още в началото организаторите уточниха, че това е абсолютно и само граждански протест и призоваха партийни представители да не се намесват.

Неформални лидери пък поискаха от хората да няма вандалски прояви. Много млади хора се включиха в протеста, развяваха се български знамена, а група младежи разпъна огромен трибагреник на площада. През цялото време звучаха патриотични песни.

Забележка и писмо – санкциите по случая на детето с чорапа


Забележка за директорка в ЦДГ и писмо до родителите на буйно дете. Това са санкциите по случая с момчето, на което според първоначалната информация учителка пъхнала в устата чорап.

Проверки извършиха две институции – община Исперих и Отдел „Закрила на детето“. И двете оневиниха педагожката Снежана Иванова и установиха, че всъщност шестгодишното дете било буйно и то тормозело връстниците си от 2 години насам.

Отложиха дело срещу Беловчанин обвинен в блудство с ученички


Отложиха дело срещу обвинен в блудство с ученички
Делото срещу обвинения в блудство с малолетни Сабри Бекир от кубратското село Беловец се отлага за края на март.

Решението взе днес състав на Разградския окръжен съд, а причината е в нередовното призоваване на едно от момичетата, свидетел по делото.

Подсъдимият е обвинен в това, че в периода от септември 2010 година до май 2011, в условията на продължавано престъпление и с цел да удовлетвори полово желание мъжът е блудствал с пет малолетни момичета под 14 години.

сряда, 20 февруари 2013 г.

Двама младежи пострадаха при катастрофа в Мартен


Двама младежи пострадаха при катастрофа в Мартен
Двама младежи са пострадали при пътно произшествие в гр. Мартен.

Инцидентът е станал около 21:30 часа вчера, пред общината. Лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 20-годишен шофьор от Мартен, по време на движение се отклонява вляво и се блъска в крайпътно дърво.

петък, 15 февруари 2013 г.

Европроект в Семерджиево


Дейностите по европроект в Семерджиево стартираха с пълна сила
Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Семерджиево и участници в различни клубове на ДКВТ „ГЮНЕШ“ и читалище ПРОСВЕТА – 1927, всичко 102 деца, вече участват в различни клубове по интереси по проект ДА БЪДЕМ ПРИЯТЕЛИ – РАЗЛИЧНИ, НО ЕДИННИ И ТОЛЕРАНТНИ, финансиран от оперативна програма РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ и съфинансиран от ЕСФ.

четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Учителка запуши с чорап устата на дете


Семейство от Исперих се жалва, че учителката на 6-годишния им син запушила устата му с мръсен чорап.

От детската градина отрекоха за случая, обясниха, че детето било хиперактивно и често биело останалите възпитаници на ОДЗ“Първи юни“. От община Исперих настояват за уволнение на учителката, в детската градина пък има подписка в нейна подкрепа.

вторник, 12 февруари 2013 г.

Детски колички с регистрационни табели


Нова мода се вихри сред майките в Русе - да се слагат регистрационни табели с името на бебето върху детските колички.

На номера, който е идентичен с този на един автомобил, са поставени още знакът на България и рождената дата на детето. Много често инициатори на нововъведението се оказват бащите. При малкия Елизар например таткото определил размера и мястото на закрепване на табелата.

Нелегални таксита в Исперих


След като миналата седмица в община Разград хванаха двама незаконни таксиджии, акцията продължи в Исперихско.

И там засечените при съвместна проверка между ДАИ и РУ”Полиция”-Исперих са двама.

Около 10.30 часа на 11 февруари по улица „Васил Левски” в Исперих е установено, че 57-годишният Г.Г. от село Свещари извършва превоз на пътници с личния си „Опел Корса”, без да притежава необходимата правоспособност и без колата да е пригодена за такава дейност.

петък, 8 февруари 2013 г.

Нарязаха гумите на съдия в Русе


Нарязаха гумите на съдия
Нарязаха гумите на автомобила на окръжен съдия в Русе.

 Престъплението е извършено посред бял ден на паркинга до Съдебната палата в центъра на града.

Предполага се, че гумите са били прободени с остър предмет между 14.30 и 15.45 часа вчера.

Хванаха младеж по време на кражба в Голямо Враново


17-годишен рецидивист задържан по време на кражба - РУП-Сливо поле
Полицаи задържаха 17-годишен младеж по време на кражба.

В 22 часа, миналата вечер, дежурни полицаи от групата за охрана на обществения ред и пътен контрол при РУП-Сливо поле, докато правели обход в с. Голямо Враново, забелязали някой да се прехвърлят вещи навън, през оградата на имот. Това бил младеж от селото, който вече е бил разследван за престъпления и е осъждан.

Пиян заби автомобила си в бетонен стълб в Подайва


Пиян заби автомобила си в бетонен стълб в Исперихско
Пиян шофьор е катастрофирал в бетонен стълб в исперихското с. Подайва. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.

Кръвната проба показала, че 52-годишният М.О. от с. Здравец, седнал зад волана на личния си “Ситроен ХМ”, с 1.45 промила алкохол.

неделя, 3 февруари 2013 г.

Ограбиха магазин и цех в Подайва


Ограбиха магазин и цех в Подайва
Смесен магазин и дърводелски цех са били разбити и ограбени в исперихското село Подайва, информира пресцентърът на Областна дирекция на МВР – Разград.

През нощта на четвъртък срещу петък неизвестни апаши разбили входната алуминиева врата на смесен магазин в селото. Оттам те отмъкнали около 200 кутии цигари от различни марки, пет двулитрови бутилки бира, пет суджука и около 50 лева на монети, като така причинили щети за над 500 лева.

Между 20 и 30 януари бил взломен и дърводелски цех в същото село. Крадците строшили два прозореца, след което задигнали 50 метра захранващ ел. проводник, метален плот за банциг, два трифазни електромотора, две метални джанти с гуми за камион “ДАФ”, акумулатор за мотокар, ъглошлайф и 10 кубика трупи “Гледичия”. Щетите от извършената кражба са в процес на изясняване.

По двата случая са започнати досъдебни производства.

topnovini.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии