петък, 21 февруари 2014 г.

Осъдиха още две алоджийки за укриване на доходи

Темида
Още две алоджийки бяха осъдени днес от Окръжния съд в Разград за извършени данъчни престъпления и документни измами.

Условна присъда от 3 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години получи Биляна Решидова от Исперих. Тя бе призната за виновна в това, че в периода 2007 - 2012 г. е получила 25 708 лева чрез преводи от чужди държави, които не декларирала и така укрила дължими данъци.

Освен това тя е взела неправомерно и социални помощи – детски надбавки през това време в размер на 990 лв. Според присъдата Биляна трябва да възстанови на държавата взетите неправомерно суми.

Нериман Хасанова от лознишкото село Студенец пък бе осъдена на пробация. Според прокуратурата за времето от 2007 до 2012 г. тя е укрила 27 798 лв. данъчни задължения и е взела неправомерно 2 032 лв. помощи за двете си деца. Тъй като вече е възстановила помощите и част от данъчните задължения, жената получи по-ниска присъда.

Според решението на съда, наказанието на Нериман включва задължителна регистрация по настоящ адрес , периодични срещи с пробационен служител, включване в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие в рамките на една година.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии