петък, 18 април 2014 г.

Стартира 110-годишната Русенска тарла

Традиционната Русенска тарла стартира днес. В Парка на младежта, въпреки лошото време, вече са разположени атракционите и тарабите на търговците.

Заради днешния Разпети петък датата на официалното откриване беше променена и то ще бъде в неделя - на Великден. Хора почти няма, а търговците се надяват в неделя времето да се оправи и голяма част от русенци да ги посетят. Организатор на събитието тази година е Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите.

Тази година се навършват и 110 години от първото издание на панаира. Това е повод организаторите да изложат стари снимки. За нея Държавният архив в Русе е предоставил редица автентични материали, като най-старата картичка е от 1904 година, когато тарлата е проведена за първи път. Покани са отправени към хотелиери и ресторантьори от Гюргево, които да посетят събитието, като идеята е догодина то да придобие международен характер и да се осъществи съвместно с румънската община.

Тази година панаирът ще предложи на русенци и нови атракциони, като някои от тях са внесени за пръв път в страната тази година. Сред тях са центрофуга, октопод, космичен диск, паратропер, двуетажен влак, автоскутер, гондола, виенско колело и въртележка. Предвидени са и участия на много изпълнители от различни жанрове на развлекателната музика, фолклорни състави и др.

На 25 април ще има голям концерт с участието на Део, Дичо и Поли Генова.

Заради протести на еколози организаторите поясниха, че е наета фирма, която да възстанови тревните площи в първоначалното им състояние след края на панаира, а също така и да се почисти. Проверка на Дарик обаче установи, че това ще е доста трудно. Атракционите се разполагат днес, а калната почва се уврежда прекалено много. Наета е и охранителна фирма, която да следи за реда. След 23 часа музиката ще се спира, обещаха от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.

dariknews.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии