сряда, 23 април 2014 г.

1,239 кг таблетки “екстази” бяха задържани на ГКПП-Дунав мост

Русенски митничари, съвместно със служители на ДАНС и Гранична полиция, пресякоха канал за трафик на синтетична дрога от Холандия към България. При опит да бъдат внесени в страната през ГКПП-Дунав мост са заловени 1,239 кг "екстази" във вид на таблетки.

Съвместната операция е реализирана в ранните утринни часове на 19 април.

Трима български граждани /двама мъже и млада жена/ пристигнали на трасе "вход" около 08.15 часа сутринта с лек автомобил с холандски регистрационен номер. Колата е насочена към халето за щателна митнически проверка. При проверката на личните багажи на пътниците митническите служители открили найлонова чанта под два пакета с кафе, в която се намерил обемист пакет с оранжево-кафеникави хапчета с формата на сърце. Направен е полеви наркотест, който установил, че таблетките реагират положително на метамфетамин.

В хода на проверката в раница, собственост на водача, е намерено найлоново пликче, в което са открити още 6 таблетки с различна форма и цвят, за които също е установено, че са синтетична дрога, предназначена най-вероятно за лична употреба или мостра. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Русе. Шофьорът е задържан в Русенския следствен арест с прокурорска мярка за 72 часа. Установява се съпричастността и на другите двама пътници към пресечения наркоканал. Приблизителната стойност на заловеният наркотик е около 37 000 лева.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии