четвъртък, 3 април 2014 г.

Тарлата в Русе се завръща в Парка на младежта

Парка на младежта в Русе - Вазата.
Тарлата официално се завръща в Парка на младежта.


От 18 април до 3 май русенци ще могат да посетят традиционната за града тарла. От Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, които са организатори на събитието, обещаха специални изненади за 110-годишнината на карнавала, който ще се разположи в Парка на младежта до Вазата.



Красимир Иванчев, представител на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, обяви плановете на организаторите за тази година. От Съюза планират тарлата да се върне към старите си традиции, с много атракциони, концерти на живо, без обаче да се пречи на гражданите и без да се нарушава биологичната среда на парка.

На 18 април ще бъде официалното откриване с концерт на Поли Генова и Део. През следващите дни са планирани и концерти на фолклорния ансамбъл към Младежки дом - Русе, клуб "Чанове", и други. Ще бъдат осигурени и множество атракциони, 4 от които ще са напълно нови и уникални за страната, а общият им брой ще наброява 12. Ще присъстват и традиционното виенско колело, "Центрофугата", "Гондолата", и други познати от предишни години забавления. Щандовете със стоки и забавления ще бъдат над 30.

Организаторите увериха, че ще бъдат взети сериозни мерки за сигурността, реда и чистотата в парка по време и след провеждането на панаира. Ще бъде направено предварително заснемане на територията, на която ще се проведе тарлата, като ще бъде заснет и филм с всички обекти на парка - пейки, градинки, лампи, дървета, храсти и пр. След приключване на събитията, в рамките на три дни, всичко ще бъде възстановено в първоначалния си вид, увери Иванчев. Сключени са договори с охранителна, почистваща и озеленяваща фирма за възстановяване на всички евентуални щети, които могат да бъдат нанесени.

Що се отнася до вечната чалга, която по традиция звучи от всеки атракцион и павилион, Иванчев заяви, че за концерти са поканени изцяло традиционни състави, без подобни музикални елементи. Имало е призив дори от името на кмета Пламен Стоилов за ограничаване на чалгата от участниците в празненствата, и всички се надяват на едно далеч по-културно протичане на тарлата. В тази връзка организаторите заявиха, че работното време стриктно ще бъде ограничено до 23:00, и се надяват с това да отговорят на многобройните жалби от граждани през минали години за твърде много шум след полунощ.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии