петък, 4 април 2014 г.

Разбиха схема за пране на пари

Пари
Измами с онлайн банкиране за над 1 милион евро са рзкрити при мащабна полицейска акция. Обвиняеми са две жени и шестима мъже от страната, но разследването по случая продължава. 

Те са привлечени за пране на пари и източване на финансови средства от банкови институции.


Това съобщиха на пресконференция в Русе главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, директорът на русенската полиция Георги Великов и окръжният прокурор Огнян Басарболиев.

Пресечената схема за пране на е действала от 2011 г. Задържаните българи са част от престъпна група като на тяхно име са откривани сметки, по които са насочвани източени финасови средства, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Хакери са разбивали чужди банкови сметки, след което пренасочвали от тях средства към сметки, регистрирани на български физичски лица или еднолични търговци. Преводите били от 1000 до 250 хил. лв. Парите са теглени от стотици чужди сметки в различни банки в света. Бъларите са задържани при мащабна полицейска акция съвместно с ДАНС. 8 специализирани екипа са извършили 36 обиска на адреси, автомобили и лица в Русе, Варна и Разград. По разследването предстоят дейности и на територията на други държави.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии