сряда, 18 юни 2014 г.

Алоджийка пред съда: Не знаех, че парите от чужбина са доходи

„Не знаех, че парите от чужбина са доходи, мислех, че само полученото по трудов договор се декларира“ – това обясни пред съда днес поредната алоджийка с обвинение за неплатени данъци.

За четири години – от 2009 до 2012 г. – 26-годишната Сибел Севданова от Кубрат - получила 194 парични превода от 12 държави на обща стойност 76 377 лв. Парите не декларирала и не платила данъци. През 2009 г. подала молба до Агенцията за социално подпомагане за помощ при бременност, а по-късно и за детски, без отново да уточни, че има доходи, които в първия период са били средно 869,43 лв. на член от семейството.
Докато я разследвали, Севданова върнала социалните помощи с лихвите.

Сред аргументите, които адвокатката й – Емилия Събева – изтъкна, бе, че социалните служители не обяснявали на хората какво трябва да впишат в заявленията си за семейни помощи.

Делото се гледа по съкратената процедура. И за двете измами и за неплатените данъци съдът постанови по 4 месеца лишаване от свобода, общото наказание е 4 месеца лишаване от свобода със срок на отлагане 3 години. Сибел Севданова трябва да плати и дължимите данъци в размер на 7577,25 лв. с лихвите.

Съдебното решение подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Варна.

dariknews.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии