вторник, 23 септември 2014 г.

Дофинансират с близо 25 300 лева пет училища в община Исперих

Училище - класна стая
Допълнителни финансови средства в размер на 25 297 лева ще отпусне община Исперих за пет училища за дофинансиране на маломерни паралелки.

Предложението на кмета Бейсим Басри предстои да бъде разгледано и гласувано на предстоящото заседание на Общинския съвет.

В общината са постъпили докладни от директорите на основните училища в селата Вазово, Тодорово, Китанчево и Лудогорци и гимназия „Васил Левски” за осигуряване на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените по единни разходни стандарти за съответната дейност.


Според предложението на кмета най-много средства за дофинасиране - 11 922 лева ще бъдат осигурени на ОУ “Васил Левски” в Тодорово за 41 ученици. Маломерните паралелки там са седем - от втори до осми клас, а първи е нулев клас.

За ОУ “Христо Ботев” в Китанчево се отпускат допълнително от общинския бюджет 9014 лева за 31 ученици. В учебното заведение ще има също седем маломерни паралелки и един нулев клас.

1163 лева са за дофинансиране на четири ученици в ОУ “Христо Ботев” в Лудогорци, където ще има една маломерна паралелка в VII клас.

Основно училище “Н. Й. Вапцаров” във Вазово ще бъде подпомогнато финансово със сумата от 2908 лева за 10 ученици, а маломерните паралелки са две - във II и III клас.

Средства за дофинансиране на един ученик в маломерна паралелка в ХI а клас ще бъдат гласувани и за Гимназия “Васил Левски” в Исперих. Общата сума е в размер на 290 лева.

Броят на маломерните паралелки в община Исперих през новата учебна година е 18, а дофинансираните ученици са 87.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии