сряда, 8 октомври 2014 г.

В Исперих глобиха дрогиран шофьор, в Кубрат наказват с пробация

Двама дрогирани шофьори са застанали пред Темида през последните дни. В Районен съд-Исперих е постановено наказание - глоба, а Районен съд-Кубрат – пробация, и в двата случая има и санкция за забрана за управление на МПС.

В първия случай нарушителят е студент. Младежът с инициали П.Е.П. бил засечен от служители на реда да кара своя „Фиат Браво” след употреба на марихуана. През април го спрели на кръстовище в Исперих.
Миналата седмица съдът в Исперих го освободил от наказателна отговорност и му наложил глоба в размер на 1000 лева. Магистратите му отнели и правото да шофира за срок от 6 месеца, считано от датата на отнемане на свидетелството за управление на МПС – 17 април 2014 г. Младежът трябва да плати и разноските на досъдебното производство – 197 лв. съдебното решение подлежи на обжалване.

Другото съдебно решение по подобен казус е влязло в сила . То е на Районен съд – Кубрат. Подсъдимият в този случай – младеж с инициали А.А.М. се признал за виновен. Той е засечен в родния си град за шофира своя „Мерцедес” след употреба на наркотични вещества – метаболит на упойващото вещество тетрахидроканабинол-карбокси А9-ТНС. Кубратчанинът сключил споразумение с прокуратурата, а съдът го е одобрил. Така наказанието за нето е: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител 3 пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и 6 месеца; поправителен труд по месторабота за срок от 3 месеца с удръжки върху възнаграждението в размер на 10% в полза на държавата, като времето през което изтърпява мярката, не се зачита за трудов стаж. Освен това младежът няма право и да управлява МПС за срок от 4 месеца, трябва и да плати разходите на досъдебното производство в размер на 223,90 лв.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии