неделя, 12 октомври 2014 г.

В Тетово започна занятие "Подготвени за бедствие"

Тетово

В изпълнение на проект „Информирани и устойчиви” от 9.00 до 13.00 часа днес, 12 октомври, в Тетово, се провежда занятие с жителите на селото „Подготвени за бедствия – ТЕТОВО - 2014”.

То е част от двугодишния проект, изпълняван в партньорство на Българския Червен кръст с Австрийския ЧК, Френски ЧК, Румънски ЧК, Латвийски ЧК и френското Министерство на екологията и устойчивото развитие.


Целта на занятието е участниците да научат повече за реалните и възможните рискове, които ги заплашват у дома и в тяхната общност, и да знаят по-добре как могат да се справят с тях, да разберат по-добре специфичните роли, възможностите и начините на работа на институциите, отговорни за спасяването на хора и оказващи помощ при бедствия.

Да научат как могат да получат от компетентните органи информация за рисковете, които ги заплашват и как те самите могат да информират по-ефективно институциите при бедствия, да разберат колко е важна тяхната лична и семейна подготовка за бедствени ситуации.

Също така и как гражданите и институциите заедно да определят действията си при извънредна ситуация и да изграждат отношения на взаимодействие и взаимна подкрепа.

Занятието се организира съвместно от БЧК и партньори от Единната спасителна система за оказване на помощ при бедствия на Р. България, включително Община Русе, РУ „ПБЗН”, ОД МВР, ЦСМП Спешна помощ Русе, РЦ 112 Русе, кметство Тетово и други.

Представители на държавната и местната власт и международни наблюдатели от страните, участващи в проект „Информирани и устойчиви”, ще участват и ще наблюдават демонстративните действия, съобщават още организаторите.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии