петък, 31 октомври 2014 г.

Ромски протест за зам.-кмет

Ромски протест за зам.-кмет

На протест пред доскорошния щаб на ДПС в Исперих се събраха представители на ромската общност в община Исперих. Започна и подписка за възстановяване на поста на освободения в понеделник заместник-кмет Диян Сашев, в нея се половин час се включиха над 60 човека.

Самият Сашев обясни, че освобождаването му след 22 работни дни е на база личен конфликт с кмета от ДПС Бейсим Басри. Той е назначен в деня преди старта на предизборната кампания, предоставил и заведението си за щаб на политическата кампания.

Кметът пък бе категоричен, че това не е подходящия човек за поста заместник-кмет по социални дейности и култура. Сашев е юридическо образование, завършил е Варненския свободен университет. Партията ми го предложи и го назначих – призна Басри. Сега той очаква ромската общност чрез местното мешере да му предложи три кандидатури, от които той да избере кого да назначи.

Постът на зам.-кмет по социалните въпроси е сред най-ветровитите в община Исперих. Още в началото на мандата си Басри освободи наследаната от предшественика му Елена Симеонова, по-късно бе освободена от Общинския съвет Невин Скендер, а преди малко повече от месец по майчинство излезе Айджан Бейтул.


dariknews.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии