сряда, 4 март 2015 г.

Задържаха контрбандни стоки, открити в тайник на автобус

Митница
Румънски автобус с голямо количество контрабандни стоки, укрити в специален тайник, е заловен на Дунав мост при Русе, съобщиха от митницата.

Във возилото е имало обувки, парфюми и козметични продукти на известни търговски марки. Акцията на граничния пункт е реализирана от русенските митничари заедно със служители на ТЗ "Борба с организираната престъпност".

Автобусът е пътувал от Турция за Румъния. При щателния оглед в митническото хале, инспекторите открили тайника в отсек, предназначен за горивен резервоар. Резервоарът е бил премахнат и на негово място е обособено помещение, покрито със стени от технически шперплат. Там били скрити 426 чифта маратонки и кецове, 583 броя парфюми и над 400 различни по вид козметични продукта. Задържаните количества са оценени на 44 хил. лв.

Единият от шофьорите на автобуса е признал, че стоката е негова. Той е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки се за виновен. Наказанието му е две години затвор условно с 4-годишен изпитателен срок. Стоката е конфискувана.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии