четвъртък, 12 март 2015 г.

Отново ефективна присъда за катастрофата в Беловец

Съдът в Разград отново постанови ефективна присъда по делото срещу 26-годишния Илкер Мехмед от село Беловец, който пред декември 2013 г. уби свой приятел при катастрофа. Делото бе гледано повторно след като Апелативен съд-Варна го върна заради неизряден съдебен протокол.

Процесът отново се проведе по съкратената процедура, подсъдимият призна изцяло вината си. „Съжалявам за станалото, цял живот ще съжалявам“ – каза пред съда Илкер Мехмед.

Според обвинението на 21 декември 2013 г. около 2,30 ч. през нощта той и двама негови приятели се качили в колата му „Арфа Ромео“ с намерение да се приберат от питейно заведение в селото по домовете си. На ул. „Васил Левски” при два последователни завоя на втория шофьорът Илкер Мехмед изгубил контрол над колата, тя се блъснала в бордюр, изкоренила 4 дървета, ударила се и в порта на двор на същата улица, накрая се обърнала по таван и така спряла. 21-годишният Тунджел Османов, който бил на задната седалка, загинал на място. Съдебна експертиза установила, че скоростта на колата е била над 80 км./ч., дрегерът отчел 1,58 промила алкохол на водача, а кръвната проба – 1,12 промила.

Съдът постанови наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване в затворническо общежитие от открит тип. Сред редукцията с една трета заради пълното признание на вината срокът на наказанието става 3 години, колкото бе и при първото дело по този казус. Увеличение има в срока на отнемане на свидетелството за управление на МПС, първият път бе 3 години, а сега е 5. Илкер Мехмед трябва да заплати и 518,16 лв. разноски на досъдебното производство.

Присъдата може да бъде обжалване пред Апелативен съд-Варна в срок от 15 дни.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии