сряда, 11 март 2015 г.

Поредна условна присъда за неплатени данъци

Поредна условна присъда за неплатени данъци постанови Окръжен съд-Разград по дело от типа „алоджийски“ – срещу жени, които по интернет се свързват с мъже от чужбина с цел женитба или подпомагане, но така и не отиват при тях, а само получават пари по различни поводи.

Подсъдимата днес бе на 36 години, живее на семейни начала с мъж от Брестовене. През 2012 и 2013 г. Северина Асенова получила общо 61 988,83 лв. от турски гражданин.
Парите не декларирала като доход пред данъчните служби, съответно не платила и налога по Закона за облагане на физическите лица, в размер на 6 199,88 лв.

Процесът бе гледан по съкратената процедура, Асенова се призна за виновна, обеща втори път това да не се повтори. Съдът постанови наказание от 6 месеца лишаване от свобода със срок на отлагане 3 години, уважи и гражданския иск на НАП-Разград да бъдат платени данъците с лихвите. Северина Асенова трябва да плати и 90 лв. разноски за досъдебното производство, както и 248 лв. съдебна такса върху уважения граждански иск.


Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии