събота, 11 април 2015 г.

Започва търлата в Русе

Русенската тарла
Традиционната русенска търла се открива днес на кея. Организатор е Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите в Русе с председател Красимир Иванчев.

Организаторите ще предложат 9 големи атракциона, сред които семеен влак, паратропер, виенско колело. Мястото е два пъти по-малко, отколкото в Парка на младежта, където доскоро се провеждаше търлата, затова и всичко ще е по-нагъсто, коментира Иванчев.
Ще има общо около 50 щанда, предимно със забавления за децата, а шест ресторанта ще имат свои мини версии на кея.

Мястото пред понтон 8-9 пък е отделено за щандове на Задругата на майсторите и на Пчеларския съюз. По този начин организаторите се надяват да привлекат и чуждестранните туристи от корабите, които акостират при Русе. За периода на провеждане на търлата те ще са около 30. Миналата година 35 хил. граждани са посетили търлата, включително и гости от Румъния. От Съюза на хотелиерите и ресторантьорите предвиждат голяма изненада за посетителите-томбола с 9 награди:3 скутера, 3 детски колелета и 3 юношески велосипеда. Тя ще се тегли три пъти, всяка сряда от 18 ч. през 3-те седмици на търлата.

600 метра ограда ще опасва кея за безопасност, ще има и жива охрана. Работното време ще е от 10 сутринта до 22 вечерта. Организаторите съобщиха още, че на кея ще бъдат разположени 10 химически тоалетни, 6 големи контейнера и 15 малки кофи за боклук. Те обещаха след приключване на търлата на 1 май районът да бъде идеално почистен и озеленен.


dariknews.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии