петък, 8 май 2015 г.

Алоджийка със 7 години стаж в тази професия – с условна присъда за неплатени данъци

Условна присъда и глоба постанови Окръжен съд-Разград за жена от Кубрат, която е сред най-дълго упражнявалите „алоджийство“, засечени досега от органите на реда.

Седем години – от 2007 до 2013 г. включително Фатме Стоянова получавала пари от мъже от Швеция, Турция, Канада, Холандия, Азърбайджан, Англия и Германия срещу обещания за женитба и жалби за тежко социално положение. Общата сума е 71 474,25 лв.
Доходите не са декларирани пред данъчните служби, а дължимият върху тях налог е 6668,81 лв. Именно заради неплатените данъци 36-годишната жена получи условна присъда от 8 месеца с изпитателен срок от 3 години, както и глоба от 100 лева.

Срещу Фатме Стоянова имаше повдигнато и второ обвинение – за получаване на семейни помощи без основание след попълване на документ с невярно съдържание. Тъй като неправомерно получените 420 лв. са възстановени на социалните служби, представителят на Агенцията за социално подпомагане оттегли гражданския си иск в съда. Стоянова обаче бе призната за виновна и по това обвинение със санкция от 6 месеца условно.

Съдът прие като общо наказание по-тежкото – 8 месеца условно със срок на отлагане 3 години и глоба от 100 лева.

Делото се гледа по съкратената процедура с пълно признание на фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Съдебното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии