вторник, 5 май 2015 г.

Цигари и тоалетна вода-менте откриха в румънски автобус на Дунав мост

Нелегални цигари и фалшиви тоалетни води откриха митнически служители в румънски автобус на Дунав мост, съобщиха от митническата дирекция в Русе.

Стоката била открита в багажа на 3 пътнички, пътуващи от Истанбул за Букурещ.

Намерени са общо 490 кутии от марката „LM Red label“ 100 mm, всички без български акцизен бандерол и с надпис „DUTY FREE“. Една от пътничките в автобуса признала, че тя пренася стоката.
По случая веднага е образувано дознание, което се е провело в условията на „незабавно производство“ и румънската гражданка А. Б. се е възползвала от правото си на споразумение с прокуратурата и е наказана с една година лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок, както и да заплати глоба от 3800 лева.

Проверка с мобилната рентгенова система показала, че във фабричните кухини на автобуса има укрити парфюми и тоалетни води, носещи логото на известни търговски марки: Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Christian Dior, Paco Rabanne, Coco Chanel, Diesel, Narciso Rodriguez, Versace, Bvlgari, Tom Ford, Lancome. Две други пътнички признали, че укритите общо 700 опаковки са тяхна собственост. За случая е уведомен разследващ инспектор на Гранична полиция и материалите са предадени по компетентност.


ruse-news.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии