сряда, 6 май 2015 г.

Стартират майските празници и в Кубрат

Днес стартират Майските празници и в Кубрат, съобщиха от общинската администрация.

Те се организират от общината и са посветени на 24 май - Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура, който е и празник на града.

Проявите започват от 10.30 часа със среща с ветерани и поднасяне на венци на паметника на загиналите във войните. Пред паметника ще бъде открито за първи път и военно оръдие. На площада пред общината за жителите и гостите на града самодейците при НЧ „Св.Св. Кирил и Методий 1891“и общината организират и „Гергьовска люлка”.

На 8 и 9 май край кубратското село Божурово ще се проведе традиционният фолклорен празник „Божурите”. Откриването на селищния празник ще започне на 8 май от 20.00 часа с концерт на Милко Калайджиев.

На 11 май е празникът на православния храм и НЧ „Св.Св.Кирил и Методий”.

Няколко са спортните събития, част от програмата на майските празници на града. Сред тях са шах турнирът, състезанието по майсторско управление на велосипеди, които са насрочени за 12 и 14 май, а на 21 май е срещата на ФК „Лудогорец” с фенове от града и концертът на „ Deep Zone Project” в хандбалното игрище в града.

На 17 май, ще бъде открит традиционният панаир в град Кубрат, който ще продължи до 24 май.
град Кубрат
На 22 май в ритуалната зала на читалището ще бъде открита фото изложба, на която ще бъдат отличени и наградени най-добрите фотографии на участниците от конкурса „Моят роден край през обектива“.

Денят на Кубрат – 24 май започва с празнично утро „Върви народе възродени“, след шествието е традиционна среща с дейци на просветата и културата, а вечерта са първите абитуриентски балове. Вечерта от 20.00 часа на площад „Възраждане” започва народно увеселение с участието на народната певица Росица Пейчева, поп-фолк изпълнителката Магда и изпълнителката по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

В програмата на майските празници са годишният концерт на учениците от СОУ „Христо Ботев“ и литературно-поетичната вечер с участието на поетесите Кати Вангелова и Валентина Йосифова от Варна, като и двете събития ще се състоят на 29 май.

Кулминацията на майските празници на Кубрат е на 1 юни от 10 ч. на хандбалната площадка с празничното Детско утро, посветено на Международния ден на детето.


topnovini.bg


0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии