петък, 3 юли 2015 г.

Алоджия поиска разпити на всички, които са му изпращали пари

Адвокат на обвинен в данъчно престъпление алоджия поиска прокуратурата да представи по делото разпити на всички, които са изпатили пари на неговия подзащитен.

Процесът срещу 31-годишния Нурай Ахмед от село Ясеновец бе насрочен за предварително изслушване днес. Повечето подобни дела се гледат по съкратената процедура и подсъдимите признават вината си, Нурай Ахмед обаче поиска съдебната процедура да се проведе по общия ред.
Адвокатът му Невян Костов дори поиска да бъде върнато на прокуратурата за доразследване, тъй като държавното обвинение не е доказало произхода на превежданите средства, класифицирайки ги като „от други източници“. Защитникът призова да не се използва оправданието „поради процесуална и финансова икономия“, а да се разпитат всичките мъже, пращали средства за жената, с която Ахмед е живеел, но не негово име. Те са жители на Турция, Холандия и Германия, а България има договори или други международни споразумения за правна помощ с тези държави – каза Костов. Прокурор Тихомир Тодоров категорично отхвърли искането, като го нарече „удар във въздуха“.


Съдът остави произнасянето по този казус за следващото заседание на 10 септември, когато всъщност процесът стартира по общия ред.

Обвинението срещу Нурай Ахмед е за това, че в периода 2007-2012 г. е получил над 130 000 лв. от около 100 човека от три държави, без да декларира приходите си. Дължимите, но неплатени от подсъдимия, данъци са в размер на 12 610,72 лв.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии