вторник, 8 декември 2015 г.

Откриха три откраднати автомобила в Русенско

Два сигнала за кражби на превозни средства са разследвали полицаите през изминалите дни, съобщават от ОД на МВР - Русе.

Вчера в РУ – Сливо поле, около 09:25 часа е получен сигнал от стопанин на бус “Форд Транзит”, че не е открил возилото пред дома си в гр. Сливо поле, където го е бил паркирал, а го намира на кръстовището образувано от улиците "Вихрен" и ул. "Камчия” в града.
На адреса е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна група от РУ – Сливо поле, при който е установено, че на въпросния автомобил “Форд” вратите са отключени, от двигателния отсек липсват две акумулаторни батерии, а от жабката са взети документите за МПС-то. По случая е започнато разследване като е образувано дознание с оглед престъпление по чл. 346, ал. 1 и чл. 195, ал. 1, т. 4 от НК. Малко по-късно около 11:00 часа в районното управление в Сливо поле е получен сигнал от друг мъж, че е намерил стопанисвания от баща му товарен автомобил "Форд Транзит", паркиран на ул. Средна гора в Сливо поле, а не пред дома си, където е бил оставен. Извършен е оглед на мястото, при което е станало ясно, че фордът е изоставен с отворени врати, а от неговия двигателен отсек също липсват две акумулаторни батерии. По случая е образувано дознание.

Също вчера сутринта полицейски инспектор, отговарящ за района на с. Борисово е съобщил на колегите си в РУ – Сливо поле, че пред имот в селото е открил изоставен паркиран товарен автомобил “Форд Транзит”, без регистрационни табели, син на цвят. При извършена справка е станало ясно чия собственост е въпросният автомобил, както и че фордът е бил предмет на противозаконно отнемане - откраднат е от паркинг в Русе и също вчера сутринта стопанинът му е сигнализирал за липсата му в Първо РУ в Русе. Според заявеното колата е била паркирана на общинския паркинг до ТД на НАП в Русе на 5 декември, а вчера е установено, че го няма. При оглед на МПС-то е изяснено, че от двигателния отсек липсва акумулаторна батерия, а по данни на тъжителя в автомобила е имало и раница с рибарски принадлежности, два крика, кутия с инструменти и документи за МПС-то. Заявена е щета за около 500 лв. По случая е заведено досъдебно производство.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии