вторник, 31 март 2015 г.

Три години условно за млад шофьор, убил приятел заради излязло на пътя куче

Окръжен съд-Разград
Условна присъда за пътен инцидент, завършил със смъртта на младеж и средни телесни повреди на още трима, постанови Окръжен съд-Разград.

Катастрофата е станала в 2,20 ч. на 2 май на пътя между град Кубрат и село Задруга. 18-годишният тогава ученик Емре Хюсеинов возел в семейната кола четирима свои приятели, прибирали се от събора в село Божурово.

неделя, 29 март 2015 г.

Автоапаши потрошиха и обраха две коли в Исперих

полиция
Два автомобила са повредени и обрани през нощта в петък срещу събота на паркинг в ж.к. „Васил Априлов” в Исперих, съобщиха от ОД на МВР в Рзаград.

Крадците счупили малкото стъкло на задната дясна врата на БМВ, собственост на 52-годишен мъж.

петък, 27 март 2015 г.

Крадци задигнаха вещи за над 3 700 лв. от къща в Голям Поровец

Мъж, отсъствал девет месеца, открил дома си в исперихското село Голям Поровец обран, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.

Между 1 юли 2014 година и 26 март 2015 година крадци свалили стъкло на прозорец в къщата на 44-годишния Б.Я. и задигнали няколко комплекта автомобилни гуми с джанти с размери 205/75/15С, 195/75/14С, 185/70/15.

четвъртък, 26 март 2015 г.

Четири години и половина затвор за пиян шофьор без книжка, убил жена си, ранил децата си

Окръжен съд-Разград
Една от най-високите присъди за пътни инциденти, завършили със смърт, постанови Окръжен съд-Разград днес.

Нарушенията на водача на няколко, 36-годишният Танер Мустафа от Брестовене призна вината си и процесът се гледа по съкратеното производство. В него участва и особен представител – адвокат на двете деца на подсъдимия и на жертвата.

Афектиран съпруг вилня в къща в Завет

арест
46-годишен мъж от Завет е задържан от полицията в Кубрат, защото заплашвал съпругата си и тяхна съседка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Около 16 часа на 25 март Р.Й. влязъл в жилището на 38-годишна съседка в Завет, където жена му се била подслонила.

сряда, 25 март 2015 г.

Парите на германец се озоваха в Китанчево, съдят този, който ги изхарчил

пари
33-годишен мъж от Китанчево застана пред Окръжен съд-Разград днес по обвинение в извършване на финансови операции с пари, за които знаел, че са придобити от тежко умишлено престъпление.

Парите са собственост на немския гражданин Андреас Дьоп. Според обвинението неизвестно лице в Германия узнало данни за онлайн банкиране със сметката на чужденеца и извършило транзакция с тях в посока сметката на фирмата на Фикрет Хамид от Китанчево.

понеделник, 23 март 2015 г.

В Завет крадци влязоха през прозореца

Микровълнова фурна и електрическа печка са откраднати от дома на 46-годишен мъж от град Завет – съобщават от ОДМВР-Разград.

Крадците демонтирали стъкло на прозорец, за да влязат в чуждия имот между 8 и 22 март.

Заловиха мъж, крал ток от съсед

Съсед крал ток от мъж на квартира в кубратското село Савин, съобщават от пресцентъра на МВР в Разград.

В продължение на три месеца 43-годишният К.С. черпил електроенергия от дома на 52-годишния М.И. от Берковица.

събота, 21 март 2015 г.

Хванаха шофьор с фалшива книжка в Кубрат

Водач на лек автомобил е засечен да кара с фалшива шофьорска книжка, съобщиха ог ОД на МВР в Разград. Нарушението е установено при полицейска проверка, извършена вчера в Кубрат.

43-годишният Х.К. от Ветово управлявал „Фолксваген Пасат” с неистински документ – свидетелство за правоуправление на

Отхвърлиха поредната жалба на Ачо срещу прокуратура

Окръжен съд-Разград отхвърли поредната жалба на Радослав Пенев-Ачо срещу прокуратурата.

Осъденият доживот за убийството на бившия шеф на Държавно лесничейство „Сеслав“ Александър Македонски твърдеше пред магистратите, че един от разследващите Тодор Димов е лъжесвидетелствал на процеса и го е наклеветил, а пък прокуратурата отказала да образува производство срещу него.

петък, 20 март 2015 г.

Шест месеца условно за поредната алоджийка

Условна присъда за недекларирани и неплатени данъци получи 44-годишна жена от село Драгомъж.

Поредният процес в Окръжен съд-Разград срещу алоджийка – жена, която получава парични преводи от чужденци срещу обещанието, че ще се омъжи за тях – бе гледан днес по съкратената процедура.

четвъртък, 19 март 2015 г.

Поредна алоджийска присъда за неплатени данъци

Поредна условна присъда за алоджийка, получавала доходи от чужденци и недекларирала данъците си.

Присъдата в Окръжен съд-Разград бе произнесена след процес по съкратената процедура и пълно признание на вината. „Не знаех, ако знаех, щях да подам данъчна декларация и да си платя данъците“ – заяви пред магистратите 34-годишната Неджибе Алиева от село Студенец.

сряда, 18 март 2015 г.

Два екипа русенски огнеборци гасиха пожар в Червена вода

Два екипа русенски огнеборци са гасили пожар в село Червена вода. Инцидентът е станал вчера рано сутринта, съобщават от РД "ПБЗН".

В с. Червена вода два екипа от Втора РСПБЗН- Русе са ликвидирали възникнало горене на стопанска постройка и покрив на къща. При пристигане на място пожарникарите са установили, че гори покрива на къщата и цялата селскостопанска постройка.

вторник, 17 март 2015 г.

Отново бум на телефонните измами, ето какво съветват от полицията

Увеличение на телефонните измами се наблюдава в Разградско – съобщават от ОДМВР-Разград.

От началото на 2015 година до момента са регистрирани 12 измами – само три от тях не са от типа „телефонни”. За периода юли 2014 г. – декември 2014 г. са регистрирани 14 измами. 3 от престъпленията са разкрити, като процента на разкриваемост е 21,43 %.

Дядо от Исперих – поредна жертва на телефонните измамници

Телефонни изманници
Поредна телефонна измама е извършена на територията на РУ-Исперих – съобщават от ОДМВР-Разград.

Около 18 часа на 16 март 81-годишният Н.А. от Исперих получил обаждане, че синът му е претърпял пътно-транспортно произшествие и е със счупен крак. За извършването на „животоспасяваща операция” възрастният мъж предал на непознато лице пред дома си сумата от 1940 лева, увити във вестници и найлонова торбичка.

Хванаха крадци на метал

160 кг метални отпадъци били откраднати от двора на къщата на 54-годишния Ф.Х. от село Китанчево, извършителите са установани – съобщават от ОДМВР-Разград.

Липсата е установена около 8.30 часа на 16 март.

понеделник, 16 март 2015 г.

Задържаха автобус, натоварен с авточасти

авточасти
Опит за контрабанда на голямо количество авточасти са пресекли русенските митничари.

В багажното отделение на автобус, пътуващ по линията Истанбул – Букурещ, те намерили близо 800 бр. различни части – калници, брони, стопове термостати, кормилни щанги и др., достатъчни за обзавеждането на един автосервиз.

неделя, 15 март 2015 г.

Хванаха 19-годишен с марихуана в Исперих

19-годишен младеж е хванат с наркотици в двора на учебно заведение в град Исперих. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Разград.

При полицейската проверка, извършена около 19 часа в петък, е установено, че Н.И. държи 1.2 грама суха зелена растителна маса, която при тестване реагира на марихуана.

Двама пострадаха при катастрофа в Завет

Линейка
Двама младежи пострадаха при пътно-транспортно произшествие в Завет, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Разград.

Пътният инцидент станал около 13 часа вчера.

четвъртък, 12 март 2015 г.

Последна инстанция: Убиецът на Надежда излиза от затвора на 37 години

Последна инстанция – Върховен касационен съд – намали присъдата на 21-годишния Танжу Сами от Исперих по делото за убийството на 19-годишната му бивша приятелка Надежда Минчева.

Окръжен съд-Разград, а след това и Апелативен съд-Варна приеха да справедливо наказание лишаване от свобода за 19 години, магистратите от ВКС обаче намалиха наказанието с 3 години и така, ако излежи целия размер, убиецът ще излезе от затвора на 37-годишна възраст.

Отново ефективна присъда за катастрофата в Беловец

Съдът в Разград отново постанови ефективна присъда по делото срещу 26-годишния Илкер Мехмед от село Беловец, който пред декември 2013 г. уби свой приятел при катастрофа. Делото бе гледано повторно след като Апелативен съд-Варна го върна заради неизряден съдебен протокол.

Процесът отново се проведе по съкратената процедура, подсъдимият призна изцяло вината си. „Съжалявам за станалото, цял живот ще съжалявам“ – каза пред съда Илкер Мехмед.

Уличен пес нахапа жена в Кубрат

50-годишна жена е била нахапана от улично куче вчера в Кубрат, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Инцидентът се разиграл около 15.30 ч. на кръстовището между улиците “Витоша” и “Христо Ботев” в Кубрат.

След подаден сигнал в полицията пострадалата е откарана в Центъра за спешна медицинска помощ в града с повърхностни разкъсни рани по десния крак.

сряда, 11 март 2015 г.

Поредна условна присъда за неплатени данъци

Поредна условна присъда за неплатени данъци постанови Окръжен съд-Разград по дело от типа „алоджийски“ – срещу жени, които по интернет се свързват с мъже от чужбина с цел женитба или подпомагане, но така и не отиват при тях, а само получават пари по различни поводи.

Подсъдимата днес бе на 36 години, живее на семейни начала с мъж от Брестовене. През 2012 и 2013 г. Северина Асенова получила общо 61 988,83 лв. от турски гражданин.

Откраднаха ракия и дърва за огрев от старица в Малко Враново

Откраднаха ракия и дърва за огрев от старица в Малко Враново

8 литра домашна ракия и половин кубик нарязани дърва за огрев са били откраднати от дома на 80-годишна жена от село Малко Враново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Заловиха трима, разбивали кафе-автомати в Исперих

белезници
Трима мъже, разбивали кафе-автомати в град Исперих, са разкрити в хода на образувано досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на МВР в Разград.

От 01.00 до 02.00 часа на 23 февруари в условията на продължавано престъпление тримата изкъртили панелите на машините, за да откраднат събраните в тях монети.

Двама непълнолетни от Разградско са разследвани за притежание на наркотици

амфетамини
Досъдебно производство за притежание на наркотици е образувано срещу две непълнолетни момчета, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.

При личен обиск, извършен около 13.30 часа на 10 март, у 15-годишния С.Ф. от град Кубрат са открити 6,4 грама наркотично вещество, което при тестване реагира на метаамфетамин.

вторник, 10 март 2015 г.

Покрив на къща горя в гр. Мартен

гасят пожар на покрив в град Мартен
Покрив на къща горя в гр. Мартен

За два случая на пожари в жилищни сгради, станали през изминалите дни, съобщават от ОД на МВР - Русе.

Между 17:16 и 18:45 на 9 март два екипа от Втора РСПБЗН - Русе, са участвали при ликвидиране възникнало горене на покрив на къща в гр. мартен.

понеделник, 9 март 2015 г.

Обраха магазин за компютри в Исперих

Магазин за компютри е разбит и обран тази нощ в град Исперих – съобщават от ОДМВР-Разград.

Между 20.00 часа на 8 март и 7.00 часа на 9 март крадци взломили алуминиевата входна врата на търговския обект и отмъкнали 5 преносими компютъра и един таблет „MID 7”.

неделя, 8 март 2015 г.

Баща намушка сина си при делба на наследство

нож
Баща намушка сина си с нож при семеен скандал в Самуил – съобщават от ОДМВР-Разград.

Разправията възникнала около 17.45 часа на 7 март, докато делели наследство. При опит за самозащита 68-годишният Е.А. нанесъл удар с нож в корема на 42-годишния си син А.А.

Пострадалият е откаран от брат си в разградската болница и след извършена оперативна интервенция е настанен в ОАИЛ с временна опасност за живота.

Жена загина при взрив на бойлер в Китанчево

линейка
Жена е загинала при взрив на бойлер в исперихското село Китанчево, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Трагичният инцидент е станал около 14.50 ч. в петък, когато неизправният бойлер в дома на 80-годишната Е.А. гръмнал.

Кола уби жена на изхода на Русе за Варна и избяга, извършителят е заловен

53-годишна жена е загинала на място, след като е била блъсната от кола в района на бензиностанция OMV на изхода на Русе за Разград, Шумен и Варна.

Информацията бе потвърдена от Центъра за спешна медицинска помощ и Областната дирекция на МВР в Русе.

петък, 6 март 2015 г.

Разкриха вандал, вилнял в разградско село

22-годишнният М.С. от Завет е установен като извършител на поредица увреждания на чуждо имущество в село Раковски, съобщават от Областна дирекция на МВР в Разград.

В ранната утрин на 22 февруари в селото били потрошени предно и задно стъкла на „Фолксваген Пасат”, витринното стъкло на хранителен магазин, предното и двете странични огледала на „Фолксваген Голф”.

Заловиха крадец, свил легла от болницата в Кубрат

52-годишен мъж от Кубрат е задържан за 24 часа в Районното управление в града, съобщават от Областна дирекция на МВР в Разград.

Около 18.30 часа на 5 март М.А. влязъл през неукрепена врата в складово помещение на Многопрофина болница за активно лечение -Кубрат и задигнал две метални детски легла.

сряда, 4 март 2015 г.

Задържаха контрбандни стоки, открити в тайник на автобус

Митница
Румънски автобус с голямо количество контрабандни стоки, укрити в специален тайник, е заловен на Дунав мост при Русе, съобщиха от митницата.

Във возилото е имало обувки, парфюми и козметични продукти на известни търговски марки. Акцията на граничния пункт е реализирана от русенските митничари заедно със служители на ТЗ "Борба с организираната престъпност".

Джигит, шофирал с 3,30 промила алкохол в кръвта, беше осъден в Русе

Русенски съд
Вече осъждан мъж получи нова присъда, след като е бил заловен да кара пиян през август 2014 г. във Ветово.

 При медицинската проба в кръвта му са били измерени 3,30 промила алкохол. Рецидивистът бил уличен и в извършването на още едно нарушуние – той карал колата си с регистрационни табели, издадени за друг автомобил.

5 хил. лв. отмъкнаха ало измамници от жена в Исперих

Ало измама
5 хил. лв. са отмъкнали ало измамници от жена в Исперих вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.

Около 14 във вторник телефонът в дома на 73-годишната Р.С. позвънил, а гласът от другата страна на жицата се представил за лекар и обяснил, че внучката на жената е претърпяла катастрофа, в момента е със счупен крак, а за лечението са необходими пари.

вторник, 3 март 2015 г.

Градушка падна в Русе

градушка
Необичаен за сезона валеж падна над част от Русе преди минути – градушка. След като се поразнесоха облаците, от които валя сутрешният пролетен дъжд, небето беше отново закрито от черен облак и се разнесоха гръмотевици.

След това започна да вали краткотраен типично летен проливен дъжд, придружен от градушка с големина колкото грахово зърно.

Обраха склад на ветеринарна лечебница в Кубрат

Професионален трифазен електрожен, 25 метра трифазен удължител, два елмотора и дамски велосипед са откраднати от складово помещение в двора на Ветеринарната лечебница в Кубрат – съобщават от ОДМВР-Разград.

Вещите са задигнати между 1 декември 2014 г. и 1 март 2015 г. Нанесените щети за 57-годишния собственик са в процес на изясняване.

Торачка захапа крака на работник в Севар

линейка
25-годишен работник пострада при работа с торачка „Амазон” в село Севар – съобщават от ОДМВР-Разград.

Инцидентът станал около 15 часа на 2 март в стопански двор, собственост на земеделски производител. С.Ю. се подхлъзнал и левият му крак попаднал в бункера на торачката.

понеделник, 2 март 2015 г.

Взрив на газова бутилка събори лятна кухня

газова бутилка
Газова бутилка е гръмнала в частен дом в град Ветово, съобщиха от полицията в Русе. 80-годишна жена е леко ранена, без опасност за живота.

Екип на Спешна помощ е прегледал пострадалата и тя е освободена за домашно лечение.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии