понеделник, 8 февруари 2016 г.

Неуспял кандидат-кмет на ДПС влиза в съда за фалшива диплома

Районната прокуратура в Русе привлече като обвиняем за документно престъпление Гюнан Ахмед Халил, съобщиха от държавното обвинение.

Гюнан Ахмед беше издигнат като кандидат кмет на ДПС в Кубрат на последните местни избори. На вота той събра 34,62%, срещу 65,38% за опонента му му Бюрхан Мюзелифов от местната коалиция „Време за промяна“.
 По време на предизборната кампания той беше уличен, че е подал документа за записването си като задочен студент по специалността „Технология и управление на транспорта“ в Русенския университет /РУ/. Веднага след сигнала прокуратурата разпореди на Икономическа полиция в Русе да извърши проверка.

 Гюнан Ахмед Халил
Пред камерата на една от националните телевизии директорът на училището в Разград по онова време – Георги Обретенов потвърди, че човек с име Гюнан Халил не се е обучавал там и подписът в дипломата не е негов. Печатът не отговарял на използвания в техникума, който преди 24 г. не се е наричал „Шандор Петьофи“.

От Русенския университет обясниха, че Халил е кандидатствал с оригинална диплома. Впоследствие той е изтеглен и заменен с ксерокопие. В университета няма как да проверят дали дипломата е истинска. В архивите му липсва регистър за 1991 г., когато трябва да е била издадена от Техникума по механотехника „Шандор Петьофи“ в Разград.


ruse-news.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии