понеделник, 28 март 2016 г.

Обир от банка в центъра на Русе, откраднати са 220 000 лева в различни валути

Тече разследване на място по сигнал за проникване в банка на ул. "Александровска", научи Topnovini.bg.

Става въпрос за клона на "Пощенска банка", който е в непосредствена близост до СОУ "Христо Ботев".

От ОД на МВР потвърдиха за сигнала, и съобщиха, че в момента екипи на полицията извършват оглед на място и разпитват свидетели. Тепърва ще се установява до колко сериозен е бил пробивът, извършена ли е кражба и как точно е проникнато в банката.

По-късно през деня ръководството на ОД на МВР - Русе официално съобщи, че става дума за кражба, и ще се работи с банката за уточняване на размера.

"Тази сутрин в 8:28 ч. е подаден сигнал за кражба на пари от офиса на "Пощенска банка". На място е изпратена оперативна група. Продължава огледът на местопроизшествието. Установено е, че от съседно помещение чрез отвор е проникнато в помещение, в което се съхраняват паричните средства. Има взети пари, но към момента сумата не е установена", заяви по този повод пред медиите директорът на ОД МВР - Русе ст. комисар Теодор Атанасов.

Той отказа да даде повече подробности по случая, като добави, че оперативно-издирвателните мероприятия продължават и няма конкретно заподозряно лице за обира.

Банковият клон, освен до двора на учебното заведение, се намира на практика и в сграда, в която има предимно бизнес офиси.

Междувременно от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че под надзора на колегите им от Районната прокуратура в Русе се извършва разследването на кражбата. Задигнатата сума е равностойна на около 220 000 лева.

По случаят е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 ал 1 НК. Престъплението е извършено през почивните дни. Крадците са успели да разбият стена на подземните гаражи под банката. През направения отвор към трезора, с подготвени средства, са придърпали част от парите на рафт в трезора. Откраднатите пари са в различни валути – левове, евро, долари и паунди.

Извършени са огледи и са иззети следи. Продължава работа по разследването и разкриването на извършителите.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии